Categories: Sănătate

Popoviciu e convins ca spitalul regional ar opri exodul pacientilor catre Occident

Cu zece hectare de teren puse de mai mulți ani la dispoziția Ministerului Sănătății și proiectele făcute înainte tuturor, Timișoara a rămas pe dinafară la împărțeala banilor pentru spitalul regional. Deputatul PDL Alin Popoviciu spune că un astfel de spital este obligatoriu pentru a opri exodul pacienților către Ungaria și Austria.

„Văd din nou că Timişoara este lovită, şi de data asta foarte crunt. (…) A fost primul oraş care a pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii zece hectare de teren, consiliul judeţean a făcut tot ceea ce ţinea de studii şi am fost primii care am depus documentaţia. Am fost primii şi din nou suntem lăsaţi pe dinafară”, a declarat Alin Popoviciu. Deputatul susține că orașul de pe Bega are mai multe atuuri decât cele orașe nominalizate de premierul Victor Ponta. „Aş vrea să se gândească cei de la Ministerul Sănătăţii, inclusiv administraţia locală, că oamenii din vestul ţării când merg să se trateze merg tot mai mult spre vest. Merg la Szeged, la Budapesta, la Viena. Este principalul motiv pentru care spitalul regional trebuie să fie făcut la Timişoara. Ăia de la Craiova nu merg (…) Ăia din Iaşi la fel, ăia din Cluj nu mai vorbesc. (…) Dacă vrem să începem cu un sistem de sănătate sănătos în România, hai să-i oprim pe românii care sunt tentaţi să meargă dincolo de graniţă. Să începem cu Timişoara”, afirmă Popoviciu.

Deputatul a mai dat un exemplu în care Timișoara a fost „sărită” din schemă. „În 2011, când era Cseke Attila ministru, am fost la două discuţii cu el. La ultima am stabilit ca Spitalul Municipal, cel de pe Calea Torontalului, să fie dat imediat în administrarea Ministerului Sănătăţii, iar el ne-a garantat că în anul următor vor fi finanţate două spitale oncologice: Timişul, pentru că deja exista clădirea, şi Iaşiul. S-a ţinut de cuvânt. În buget au fost prinşi bani pentru amândouă. Atât ne-am tărăgănat la primărie, atunci, cu domnul Ciuhandu, să mutăm spitalul de la primărie la Ministerul Sănătăţii, prin DSP, până când astăzi Iaşiul are un spital oncologic terminat, iar Timişoara n-are nimic”, a mai spus Alin Popoviciu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

12 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

14 ore ago