Razboi total Robu – Grindeanu, pe motiv de ACS Poli

Miză minoră, scandal cât China! Așa s-ar putea traduce scandalul, deja personalizat, între primarul Nicolae Robu și deputatul PSD Sorin Grindeanu pentru un loc în Consiliul Director la ACS Poli. Nu întâmplător, cei doi se vor întâlni foarte probabil în 2016 în calitate de candidați la scaunul de primar al Timișoarei.

Războiul declarațiilor între primarul Nicolae Robu și diverși membri ai PSD pe marginea locului în Consiliul Director la ACS Poli este departe de-a fi închis. Robu a refuzat nominalizarea consilierului local PSD Alfred Simonis pe locul care a aparținut în trecut deputatului Sorin Grindeanu. Într-o postare pe Facebook, primarul a ținut să readucă subiectul în prim-plan. „Poli este echipa de suflet a tuturor timișorenilor, indiferent de opțiunea lor politică, de etnie, statut social etc. și câtă vreme eu voi avea un cuvânt de spus în Timișoara, așa va rămâne. Cer imperativ PSD Timiș și mai ales grupării Grindeanu să renunțe la pretenția ca PSD să aibă doi reprezentanți în Consiliul Director al ACS Poli, iar PNL și celelalte partide să rămână fără niciunul. Pretenția este cu atât mai deplasată cu cât, după cum se știe, inițiativa și diligențele creării acestei noi Poli îmi aparțin și eu sunt cel care și-a asumat cea mai mare răspundere asupra proiectului, prin sumele angajate pt susținerea sa”, arată Robu. Prin urmare, el propune ca, pentru ca proiectul să nu fie considerat politic, în Consiliul Director să fie numite persoane reprezentând primele trei partide din județ, după număr de consilieri. Este vorba de PSD, PNL și PDL. PSD este deja reprezentat prin vicepreședintele CJ Timiș, Călin Dobra.
Grindeanu a replicat, printr-un comunicat când ironic, când tăios. „Domnul Robu este un politician tânăr. În câțiva ani a ars etapele muncii de partid și a ajuns președinte, iar acum crede că din această postură poate emite judecăți. Aș vrea să-l informez pe Nicoale Robu că Partidul Social Democrat funcționează după alte reguli și că nu toate partidele se supun statutului PNL. Sau, mai exact, metehnelor peneliste. Dânsul amintește de gruparea Grindeanu din cadrul PSD Timiș, declarații de la care îl rog să se abțină. Grupări există în ograda dânsului, acolo se petrec scindări, scandaluri și aripi care se desprind de coasta liberală”, spune Grindeanu.

El afirmă că „atacul furibund” al lui Robu este nejustificat, totul pornind de la „jucăria electorală” a primarului, respectiv ACS Poli. „După plecarea mea în parlament, postul a rămas vacant, iar acum domnul Robu încearcă să își impună un apropiat pe acea funcție. PSD Timișoara respinge total această variantă și pe această cale doresc să îl informez pe domnul primar că nu vom vota niciun om politic pe acest post”, spune Grindeanu. El renunță la varianta Simonis și îi propune lui Robu să numească pe acest post un om de fotbal, o fostă glorie a Politehnicii. Grindeanu afirmă că nu e prima data când Robu politizează sportul, dând ca exemplu echipa de baschet BC Timișoara, în conducerea căreia sunt mai mulți liberali, începând cu viceprimarul Dan Diaconu. Poate mai trebuie spus că între Robu și Grindeanu au existat schimburi de replici chiar și în perioada în care USL funcționa. Este de așteptat ca războiul dintre cei doi să se amplifice, mai ales că, foarte probabil, ei se vor întâlni și în calitate de candidați la alegerile din 2016 pentru scaunul de primar al Timișoarei.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

20 de minute ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

15 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

19 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

22 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

22 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

o zi ago