Categories: Timp liber

„Rochia lumii” vine din Azerbaijan si e din… bambus / FOTO

O rochie făcută din bambus a câștigat premiul întâi la ediția princeps a concursului „Dress of the World”, pus la cale la Timișoara de o organizație din industria modei, cu președinte din Azerbaijan. Designeri din opt țări, inclusiv România, și-au prezentat creațiile în fața unui juriu al cărui președinte de onoare a fost Cătălin Botezatu.

Concursul „Dress of the World” a fost organizat de World Beauty Congress, o organizație care „păstorește” diverse concursuri de frumusețe și al cărei preşedinte este Zamir Huseynov, președintele Asociației de Modă din Azerbaijan. Evenimentul aflat la prima ediție și despre care se știu destul de puține lucruri s-a desfășurat timp de câteva zile în orașul de pe Bega, iar show-ul de duminică seară a fost punctul culminant. „Am ales Timişoara pentru a fi gazda primei ediţii a concursului deoarece aici mă simt acasă. Timişoara este un oraş bogat din punct de vedere cultural şi cred că oaspeţii noştri se vor simţi bine aici”, spune Evghenia George, reprezentantul naţional al WBC.

Juriul a avut membri din 11 țări, iar președintele de onoare a fost Cătălin Botezatu. „Acest concurs este o provocare și tocmai de aceea am acceptat invitaţia. Nu voi fi foarte drastic. Dacă sunt tineri designeri, trebuie să le dai șanse. Dacă nu le dăm acele șanse, acel imbold de care au nevoie, dacă nu încercăm să-i promovăm, categoric nu vor avea nici un fel de drum sau acesta va fi foarte greu. Voi fi foarte indulgent, cred că în primul rând voi juriza inventivitatea, creativitatea şi nu voi ține cont foarte tare de materialele folosite. E greu pentru tinerii designeri să se descurce cu bugetul”, ne-a declarat designerul.

Din partea României au concurat brașoveanca Anca Melinte, care a devenit cunoscută acum câțiva ani după ce a fost iubita lui Cheloo, şi Aura Dumitrescu. Rochiile au fost ingenioase, din materiale vaporoase, cu tăieturi îndrăznețe și accesorii neobișbuite. Au predominat modelele cu spatele gol, iar din punct de vedere cromatic, creatorii n-au făcut economie de imaginație în materie de combinații. Şase rochii au fost premiate la final. Locul al treilea a fost ocupat de o rochie din Rusia, premiul doi a ajuns în Kazahstan, iar locul întâi a fost câştigat de o creaţie din Azerbaijan, o rochie confecţionată din… bucăţele de bambus! Au existat, de asemenea, trei premii speciale. Cel pentru originalitate a ajuns la un designer din Muntenegru, „Rochia Europei” a ajuns în Azerbaijan, iar premiul special din partea Rusiei i-a fost acordat unui designer din Coreea de Sud. Câştigătoarea premiului întâi își va promova creațiile la cinci show-uri de modă în cinci ţări diferite, alături de designeri cunoscuți.

Dacă din punct de vedere al prezentării de modă totul a fost în regulă, în ceea ce privește organizarea, lucrurile au lăsat de dorit. Evenimentul n-a fost promovat îndeajuns, astfel că în sală au fost destule locuri goale, jurnaliștii au fost chemați cu două ore înainte pentru o conferință de presă care n-a mai avut loc, iar numele designerilor participanți, precum și al membrilor juriului au fost ținute, probabil, la secret, fiindcă organizatorii n-au fost în stare să pregătească nici măcar niște „fluturași”, ca să știe publicul la ce se uită.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Oana Paraschiv

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago