Categories: Politica

Din mai, Cristian Busoi se intoarce la Bruxelles

Cristian Bușoi are șanse maxime să revină în Parlamentul European. El este unul dintre cei trei candidați pe care îi susține filiala PNL Timiș pentru alegerile europarlamentare din luna mai, dar singurul care, foarte probabil, va primi un loc eligibil pe lista partidului. Ceilalți doi sunt Viorel Coifan și Alin Nica.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spune că partidul n-a terminat încă procesul de analiză pentru candidații de la europarlamentare și nici nu a fost anunțat targetul pentru aceste alegeri. „Vom anunța în curând și public targetul nostru la nivel național, poate și pe organizații. Listele încă nu au fost stabilite la nivelul conducerii partidului, ne vom ocupa și de lucrul acesta, pentru că e târziu și trebuie să definitivăm lista. Noi avem trei colegi care s-au anunțat interesați să candideze și toți trei sunt oameni de ispravă, care sunt convins că ar fi foarte buni europarlamentari. Cei trei sunt Cristian Bușoi, Viorel Coifan și Alin Nica”, a declarat Robu. Conform primarului Timișoarei, la nivel național nu s-a purtat încă nicio discuție pe tema candidaților. Robu admite însă că filiala pe care o conduce nu poate emite pretenții pentru mai mult de un loc eligibil. „Noi dăm recomandare pentru toți trei, la nivel național se va face o selecție”, mai spune șeful liberalilor timișeni.

Foarte probabil, acest loc care garantează un fotoliu de europarlamentar îi va reveni lui Cristian Bușoi. Membru PNL din 1996, acesta a fost, pe rând, preşedinte al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal Timişoara, preşedinte naţional al Cluburilor Studenţeşti Liberale și consilier al lui Călin Popescu-Tăriceanu. În 2004, Bușoi a devenit deputat, funcție la care a renunțat, în 2007, pentru Parlamentul European. În 2009 a câștigat un nou mandat, la care a renunțat în iunie 2013, pentru a fi director al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. În februarie, înainte de ruperea USL, era creditat cu cele mai mari șanse pentru a deveni ministru al Sănătății. Rămas acum fără nicio funcție în România, Bușoi se va întoarce, în mai, la Bruxelles.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

O oră ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

2 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago