Scandalurile provocate de firma de tractări auto „Îngerii galbeni” par fără sfârşit. Acuzaţi de mai multe ori de sechestrare de maşini şi chiar de persoane, „Îngerii galbeni” revin în prim-plan cu un caz incredibil. Ei au ajuns să perceapă taxe de depozitare mai mari decât valoarea mașinilor pe care le-au ridicat de pe străzile Timișoarei.
Valoarea taxei cerută de „Îngerii galbeni” pentru ridicarea şi depozitarea unei maşini este mai mare decât chiar valoarea autovehiculului. Asta a constatat, pe pielea lui, un timişorean căruia i-a fost ridicată maşina la sfârşitul anului trecut. Alexandru Grui susține că în locul în care și-a parcat mașina, în fața unui service auto de pe bulevardul Liviu Rebreanu, nu exista niciun semn care să interzică acest lucru. „Ştiam zona şi ştiam scandalurile legate de ridicările de maşini, aşa că am verificat de trei ori dacă locul în care am parcat, în faţa unui service auto de pe Rebreanu. Niciunde nu apărea nimic de genul parcare interzisă”, spune timișoreanul. Au apărut însă „Îngerii galbeni”, care i-au luat mașina pe sus. Omul a vrut să plătească pe loc, dar a fost refuzat. „M-am considerat nedreptăţit când mi-a fost ridicată maşina în decembrie 2013. Am vrut şi atunci să plătesc, eu ştiu, să spunem o taxă de tractare, dar am fost refuzat şi pentru câteva ore am fost taxat cu 1.100 de lei”, povestește Alexandru Grui.
Între timp, a dat în judecată, atât în civil, cât și în penal, firma de tractări auto și, la începutul lui martie, a mers să-și recupereze mașina. La depozitul „Îngerilor galbeni”, bărbatul a avut parte de surpriza vieții lui. Știa că are de plătit 1.100 de lei, însă, odată ajuns la depozitul din Calea Aradului, i s-a comunicat că suma a depășit 10.500 de lei! Altfel spus, peste 2.000 de euro. Culmea este că mașina timișoreanului, un Seat Leon la mâna a doua, costă cam tot atât! Alexandru Grui așteaptă acum decizia instanțelor de judecată în cazul lui.
La începutul săptămânii, consilierul Alfred Simonis (PSD) a depus un proiect de hotărâre de consiliu local care vizează direct firmele precum „Îngerii galbeni”. „În urma numeroaselor reclamaţii pe care timişorenii le-au făcut împotriva acestei societăţi, am depus un proiect de hotărâre privind interzicerea ridicării maşinilor de pe raza municipiului Timişoara de către societăţi private. Acest serviciu funcţiona doar când ADP se ocupa de el şi oamenii ştiau că le ridică cineva din serviciul primăriei. Maşinile erau însoţite de Poliţia Locală. Oamenii ştiau cine sunt cei care le ridică maşinile, nu exista o problemă de legitimitate. În momentul de faţă, «Îngerii galbeni» ridică maşinile și nici nu se prezintă. Pur şi simplu, îţi iau maşina, o urcă pe platformă şi pleacă cu ea”, și-a explicat Simonis demersul. Rămâne de văzut când și dacă acest proiect va fi supus la vot în plenul CL.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…