Jale pe „Dan Paltinisanu”: ACS Poli, batuta si cu un om in plus

În superioritate numerică, ACS Poli a luat bătaie acasă de la FC Brașov! Golul a fost marcat de același Andrei Cristea, care semnase victoria ardelenilor și în meciul tur. Meciul a avut două goluri anulate, unul de fiecare parte, și a consemnat revenirea la Timișoara a senegalezului Mansour. ACS Poli a ajuns doar la trei puncte de zona retrogradabilă.

Aurel Șunda, aflat și de această dată în tribune, fiind încă suspendat, a decis să-l includă în primul „11” pe Gueye Mansour, senegalezul revenit în orașul de pe Bega chiar în ultima săptămână. Alături de acesta, au intrat pe teren Nuno Claro, Mera, Scutaru, Șeroni, Morariju, Boldea, Petre, Trandu, Ahmetovic și Szekely. Timișorenii au avut prima ocazie mare în minutul 13, când Mera a trecut pe lângă deschiderea scorului. După o perioadă de tatonări reciproce, în minutul 31, Mansour a ratat o ocazie uriașă, duă ce a primit mingea de la Boldea, a scăpat spre poartă, dar a vrut prea mult să-și aranjeze balonul și, în final, a șutat puțin pe lângă bară. Finalul primei reprize a aparținut atacantului senegalez, care a arătat că vrea să aibă parte de o revenire memorabilă la Timișoara. În minutul 40, el l-a servit perfect pe Ahmetovic, iar Străuț a respins in extremis, fiind foarte aproape de autogol. În ultimele secunde ale reprizei, același Mansour a șutat peste poartă, iar la vestiare s-a intrat 0-0.

Oaspeții încep în forță repriza a doua: la trei minute de la reluare, Mera scoate incredibil de pe linia porții, păstrând tabela imaculată. În minutul 51, Boldea e aproape de deschiderea scorului, după ce a scăpat singur spre poarta brașovenilor și l-a făcut remarcat pe Iacob. În minutul 56, Cornel Țălnar l-a trimis în teren pe Andrei Cristea, autorul golului victoriei din tur a ardelenilor. Trei minute mai târziu, Ștefan Grigorie înscrie pentru oaspeți, dar golul este anulat eronat pe motiv de ofsaid. După numai șase minute, e rândul timișorenilor să marcheze, într-o fază în care Mansour a trimis cu capul, Iacob a respins, iar Trandu a reluat în poartă, însă arbitrul de margine a arătat ofsaid.

În minutul 80, Grigorie îl faultează pe Nuno Claro și e trimis la vestiare. Rămași în zece, oaspeții dau semne că se mulțumesc cu un egal, dar nici măcar cel mai înfocat fan al brașovenilor nu ar fi putut anticipa ceea ce a avea să urmeze. Cu doar două minute înainte de expirarea timpului regulamentar, Szekely pierde o minge în terenul brașovenilor, Machado recuperează, avansează și îi pasează excelent lui Andrei Cristea, care marchează: 1-0 pentru oaspeți! Spectatorii aflați în tribunele de pe „Dan Păltinișanu” încep să ceară demisia antrenorului Aurel Șunda. Deși „centralul” Balaș a dictat nu mai puțin de cinci minute de prelungire, gazdele, cu un om în plus pe teren, nu reușesc nici măcar să egaleze. S-a terminat 0-1, iar pentru ACS Poli zona retrogradabilă nu e decât la trei puncte distanță.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

21 de ore ago