Categories: PoliticaUltima ora

Bogdan Herzog, omul lui Traian Stoia si al fratilor Cristescu din CLT

Cu toate că aparent este în opoziție, consilierul local PNȚCD Bogdan Herzog votează la greu așa cum i-o cere viceprimarul PSD Traian Stoia, dovadă elocventă fiind proiectul de vânzare a sediului PSD. Explicația pentru acest lucru este numărul mare de contracte pe care firma lui Herzog le are cu societățile lui Stoia și ale stăpânilor acestuia, Emil și Marius Cristescu. Firma lui Herzog a furnizat servicii de consultanță și Primăriei Timișoara.


Multă lume n-a găsit nicio explicație, în septembrie 2013, atunci când doi consilieri PNȚCD au votat pentru ca PSD să-și cumpere sediul de la municipalitate la prețul unei savarine. Amintim că afacerea în cauză a fost pusă la cale de viceprimarul PSD Traian Stoia, care înainte de vot i-a și chemat pe consilierii locali la „prelucrare” în propriul birou. Ulterior votului, consilierul PNȚCD a dat și o explicație halucinantă demersului său. Astfel, el s-a justificat că era normal ca PSD să-și cumpere sediul moca, atâta timp cât și propriul său partid, PNȚCD, a făcut la fel. Dincolo de autodemascarea partidului care l-a propulsat în CLT, afirmația lui Herzog poate fi înțeleasă și într-o altă cheie. Și anume, dacă el vede pe cineva furând și nu e prins, e un semnal că poate fura la rândul lui…

Mai trebuie spus aici că, încă din anul 2000, frații Emil și Marius Cristescu, adevărații stăpâni ai viceprimarului Stoia, și-au făcut un obicei de a implanta oameni în consiliul local, pe diferite liste de partid. Au avut oameni susținuți pe listele PNL, PDL, PRM, defunctului ApR etc. Nu mai vorbim de PSD, fiindcă nu e un secret că ei se numără printre liderii informali ai partidului, la Hotel Timișoara fiind luate decizii mai importante privind soarta filialei, decât în sediul partidului. În marea majoritate a cazurilor, consilierii erau atrași prin intermediul unor contracte de afaceri cu firmele celor doi frați. Mai trebuie spus că unii dintre acești consilieri erau pe față oameni ai Cristeștilor, în timp ce alții erau cumva conspirați, intrând în acțiune doar în momentul în care era mare nevoie de votul lor. Cum este și cazul fanaticului admirator al lui Vladimir Putin.

Consilier local, agent de influență al Moscovei, editorialist la „Vocea Rusiei”, șef al Ligii Bănățene, dar și la Druckeria („AC Recaș nu Poli!”), Bogdan Herzog este și un om de afaceri de mare succes, fiind asociat la SC ABA Management și SC ABA Insolvency. Cel puțin acest lucru se înțelege din CV-ul său depus la ADR Vest și care poate fi consultat pe Internet. Potrivit acestui CV, firma sa a avut nenumărate contracte cu societățile conduse de frații Emil și Marius Cristescu, dar și cu SC Timco, unde viceprimarul Traian Stoia a fost administrator și aste acționar. Astfel, la lucrările de evaluări firme, din 20 de societăți cu care a avut contracte Herzog, 12 aparțin fraților Cristescu, după cum urmează: Bega SA, Bega Chim, Bega Invest, Bega Real Pleașa, Bega Turism, Dermatina, Electrotimiș,. Optica, Tehnomet, Turism Banatul, USG Govora, Timco. La o adică, e vorba cam de tot ce înseamnă portofoliul de afaceri al celor doi frați.

În același CV, Herzog mai arată că a furnizat servicii de consultanță pentru… Primăria Timișoara, care pur și simplu nu mai putea evolua fără sfaturile actualului consilier. Se întâmpla probabil în timpul mandatului lui Gheorghe Ciuhandu, coleg de partid cu Herzog, fiindcă altfel ar fi vorba de incompatibilitate. Având în vedere cele de mai sus, pare tot mai naivă încrederea primarului Nicolae Robu că, atunci când se supără, poate face o nouă majoritate în consilul local fără PSD.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

9 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

12 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

12 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

13 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

13 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

13 ore ago