Categories: SocialUltima ora

Tupeu maxim: „Ingerii Galbeni” cer soferilor sa-si asume raspunderea pentru ridicarea masinilor!

Vrei maşina înapoi, plătești peste 1.700 de lei, dar semnezi și o declaraţie pe proprie răspundere că nu-i dai în judecată! Este ultima găselniţă a firmei de tractări auto „Îngerii Galbeni”, care speră ca astfel să scape de orice probleme cu șoferii cărora le-a ridicat autovehiculele la Timişoara. „Îngerii” sunt pe cale să încaseze prima amendă de la municipalitate, după ce au ignorat, la două zile de la adoptare, o hotărâre de consiliu local.

Acum o săptămână, Consiliul Local Timişoara aproba o hotărâre conform căreia nicio firmă de tractare auto – și deci nici „Îngerii Galbeni” – nu mai are voie să ridice maşini din parcările oraşului, să le transporte şi să le depoziteze, dacă nu este autorizată de municipalitate. La vremea respectivă, consilierul PSD Alfred Simonis, inițiatorul hotărârii, ruga timișorenii să se adreseze poliției, dacă le mai sunt ridicate abuziv mașinile. Ultimul caz demonstrează însă că „Îngerii Galbeni” au dat imediat cu tifla consiliului local. La numai două zile de la adoptarea hotărârii respective, ei au ridicat o dubiță a unei firme de curierat din Timişoara. Maşina se afla în apropierea benzinăriei Agip, chiar în faţa sălii de sport Iguana, de pe bd. Liviu Rebreanu. Este vorba despre o parcare privată, foarte prost semnalizată cu indicatoare care să-i avertizeze pe șoferi, unde au mai avut loc ridicări de maşini la limita legii.

Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, semnarea unei declaraţii care să folosească „oriunde ar fi nevoie” este cireaşa de pe tort pentru firma care are pe rol zeci de reclamaţii şi procese pentru ridicări ilegale de maşini, sechestrare de bunuri şi chiar de persoane. Preţul de remorcare şi depozitare a ajuns, de această dată, la aproape 500 de euro, plus semnarea acestei declaraţii. Legea „Îngerilor Galbeni” sună în felul următor: îţi iei maşina din depozitul de pe Calea Aradului doar dacă semnezi o declaraţie în care îţi asumi toată vina! „Declar prin prezenta pe proprie răspundere, că autovehicolul sus menţionat a fost parcat în mod nelegal (…). şi că SC Banat Tractări SRL a procedat justificat la remorcarea/relocarea acestuia. Totodată declar că îmi asum integral plata tarifelor (…) către SC Banat Tractări SRL şi că renunţ la orice fel de pretenţii (incluzând, dar fără a se limita la acţiuni în justiţie, plângeri de orice fel, etc) faţă de SC Banat Tractări SRL (…) Dau prezenta declaraţie, pentru a servi oriunde va fi nevoie”, este finalul hârtiei pe care trebuie s-o semnezi în faţa angajaţilor de la „Îngerii Galbeni”, dacă vrei să-ți recuperezi mașina.

Microbuzul ridicat în noaptea de joi spre vineri aparţinea unei firme de curierat și era încărcat de colete. Conducerea firmei a plătit taxa, care a depășit 1.750 de lei, dar este decisă să acţioneze în instanţă firma cunoscută ca „Îngerii Galbeni”, în acte, SC Banat Tractări. „Am fost obligaţi să plătim, deşi ştiam că s-a dat şi o hotărâre de la primărie care să interzică ridicarea maşinilor de către aceste firme. Nu puteam lăsa maşina acolo, era vorba de sute de pachete, de oameni care îşi aşteptau coletele, era vorba de o responsabilitate prea mare. Îi vom acţiona în instanţă. Maşina a stat o noapte în depozitul lor. Nu vreau să speculez nimic, dar un om din Petroşani m-a sunat deja să-mi spună că-i lipseşte ceva din pachet”, ne-a spus Andrei Ianoş, patronul firmei de curierat „blagoslovite” de „Îngerii galbeni”.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 minute ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

22 de minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

3 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago