Categories: Politicieni

Bojin il asteapta la marea impacare, Robu nici nu vrea sa auda

Președintele PSD Titu Bojin i-a făcut miercuri o ofertă de pace omologului său liberal, Nicolae Robu. Aceasta ar urma să intre în vigoare după alegerile europarlamentare, când ar putea fi discutate și funcțiile de șefi de deconcentrate. Robu exclude însă categoric orice împăcare.

După atacuri rapide, și de o parte, și de alta, din partea foștilor parteneri, amintirea USL pare să-i stârnească gânduri bune președintelui PSD Timiș. „Sunt convins că Nicolae Robu își va reveni și vom fi împreună după alegerile din 25 mai, când, așa cum se știe, există posibilitatea refacerii USL. În Timiș, și datorită mie, și datorită colegilor din Biroul Național, PNL se află la guvernare. Atât timp cât ai zeci de directori în instituțiile deconcentrate, nu poți să spui că ești în opoziție. Dacă dânsul consideră, ne întâlnim după 25 mai și o să discutăm dacă rămânem sau nu parteneri. Atunci vom vedea și ce directori rămân”, a declarat, miercuri, Titu Bojin.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a părut surprins de o astfel de ofertă. Și a refuzat-o categoric. „Despre ce USL să mai vorbim? Nu se pune problema ca eu să mai întind mâna PSD în perioada imediat următoare. Până săptămâna trecută, pe plan local, liderii PSD au fost totuși în limitele rezonabilului, dar apoi și-au dat măsura a ceea ce sunt. PNL are un sistem de valori, nu este un partid al baronilor, un partid care se mișcă doar prin prisma intereselor de grup sau individuale, este un partid care este străin de așa ceva sau în orice caz încercăm noi, cei care suntem în fruntea sa, să-l facem străin. Prin urmare, nu putem să batem palma cu cei care au o cu totul altă conduită decât noi”, a replicat Robu. El a aruncat și o săgeată înspre deputatul Sorin Grindeanu, care l-a critic deschis, în mai multe rânduri, în ultima perioadă. „Am crezut că măcar cei care sunt mai tineri vor avea o altă linie de conduită, dar m-am lămurit cu ei”, a mai spus șeful liberalilor timișeni.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago