Marilen Pirtea si-a anuntat colegii din UVT ca va candida pentru PSD

Rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, s-a destăinuit colegilor că vrea să intre în politică, aceasta fiind singura soluție pentru ca instituția pe care o conduce să obțină mai multe fonduri de la guvern. Pirtea vrea să candideze pe Colegiul III Deputați pe lista PSD.

Săptămâna trecută, în timpul unei ședințe a Senatului UVT, rectorul Marilen Pirtea a ținut o alocuțiune, în care le-a explicat celor de față motivele pentru care trebuie să se implice în politică. În săptămâna precedentă, el a avut un discurs de același gen și în Consiliul de Administrație al universității, ne-au declarat surse prezente la ambele evenimente. Pirtea a arătat, în cele două intervenții, că doar implicându-se politic universitatea va primi mai multe fonduri de la guvern pentru a continua unele proiecte deja demarate. Este singura soluție prin care instituția se poate dezvolta, și-a argumentat Pirtea „sacrificiul”. El a mai arătat că universitățile ale căror rectori s-au implicat politic au avut mult de câștigat. El a dat ca exemplu Politehnica din Timișoara, care l-a avut ca rector pe actualul primar Nicolae Robu.

De altfel, Pirtea nici nu le-a cerut voie colegilor pentru pasul pe care urmează să-l facă, decizia fiind luată. „M-am implicat deja în politică, iar în ultimul timp cred că am discutat mai mult cu premierul Victor Ponta, decât cu dumneavoastră”, le-a mai spus Pirtea colegilor. El a mai afirmat că, pentru început, intenționează să candideze pentru PSD în Colegiul III Deputați, rămas vacant în urma demisiei Mariei Grapini. Totuși, el a spus că nu vrea să părăsească funcția de rector, nici acum, nici în viitor. Mai exact, așteaptă o clarificare legislativă, astfel încât să poată deține și funcția de rector, și cea de parlamentar. Majoritatea colegilor au aprobat demersul lui Pirtea, cu o singură excepție notabilă. În ședința CA a UVT, Alin Gavreliuc, decan al Facultății de Sociologie și Psihologie, i-a cerut lui Pirtea să se mai gândească, menționând că ar arunca o imagine proastă asupra universității în cazul în care se înrolează în PSD. În perioada guvernării PDL, Pirtea era un apropiat al acestui partid, mândrindu-se cu legătura de rudenie pe care ar avea-o cu Vasile Blaga.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

3 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

3 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

4 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

6 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

6 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

6 ore ago