Categories: AlegeriUltima ora

Cu 16% procent national pentru PNL, Robu a ajuns la concluzia ca dreapta a castigat alegerile!

După primele estimări de la închiderea urnelor, PNL este creditat cu 16% din voturile valabil exprimate. PSD este, de departe, în fruntea clasamentului, cu un procent de peste 41%. PDL are 13%, iar PMP-ul Elenei Udrea, 13%. Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, nu vrea să privească lucrurile în cheie negativă și declară, stupefiant, că dreapta este învingătoare la acest scrutin. Asta, după ce a adunat procentele obținute de primele trei formațiuni care urmează după PSD.

Primarul Nicolae Robu nu a părut foarte trist după anunțarea primelor exit-poll-uri. Atmosfera în sediul de partid a fost însă destul de apăsătoare, cu fețe lungi ale multor celor implicați în campania electorală. Robu a făcut o declarație surprinzătoare. „Prima mea observație este că România a fost pe trendul european. Dreapta a câștigat. Dacă adunăm procentele obținute de partidele de dreapta, plus de Mircea Diaconu și UDMR, constantăm că sunt multe procente în plus față de cele obținute de PSD și cred că trebuie să scoatem în evidență acest lucru. Noi, cei din PNL Timiș, ne-am făcut datoria, am muncit foarte mult în această campanie și cred că nu sunt motive ca cetățenii să fie nemulțumiți de noi. Ne-am așteptat ca PNL la nivel național să obțină mai mult, am crezut în capacitatea noastră de a lua peste 20% din voturi, regretăm că nu este așa”, a spus primarul Timișoarei.

Acesta nu crede că partidul a fost taxat pentru ruperea USL și a ajuns la concluzia că rezultatele au fost influențate de o campanie de intoxicare, dusă mai ales în mediul rural. Totodată, Robu spune că PNL a făcut o greșeală în ceea ce-l privește pe Mircea Diaconu. „Cred că s-a făcut o mare intoxicare a cetățenilor. În mediul rural foarte mulți au votat cu PSD-UNPR-PC crezând că votează cu USL. Această manipulare, din păcate, a ținut. În mediul urban, prezența la vot a fost foarte slabă. În plus, cred că am greșit în raport cu Mircea Diaconu și din cele patru procente obținute de acesta, după părerea mea circa două sunt obținute de la liberali. Eu îl felicit pe Mircea Diaconu pentru că a obținut acest mandat și cred că merita să fie europarlamentar pe lista PNL”, a mai declarat Robu. Primarul Timișoara nu consideră nici că un eventual eșec – tot mai probabil – al lui Viorel Coifan pe Colegiul 3 i-ar putea fi imputat, pentru simplul motiv că… nu a candidat el! „Când voi candida eu, vom comenta scorul pe care îl voi obține eu”, a conchis edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

13 minute ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

O oră ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

3 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

4 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

9 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

10 ore ago