Categories: AdministratiePolitica

Robu spune ca PSD vrea capul lui Diaconu, Grindeanu il acuza de tradare

Social-democrații ar fi vrut deja capul viceprimarului liberal Dan Diaconu și au încercat să creeze o nouă majoritate în consiliul local. Asta susține primarul Nicolae Robu, care nu crede însă că vreun partid ar vrea să se asocieze cu PSD. Președintele PSD Timișoara, deputatul Sorin Grindeanu, spune că acestea sunt doar fabulații și îl suspectează pe Robu de trădare.

Primarul Nicolae Robu susține că PSD a încercat deja să formeze o nouă majoritate în CL Timișoara. „Imediat după ce noi am ieşit de la guvernare, social-democrații au vrut să creeze o altă majoritate. Ei au atentat, au pus în negociere, postul de viceprimar al lui Dan Diaconu, un om care munceşte din noapte până în noapte pentru primărie”, susține edilul. Acesta pare însă convins că PSD nu va reuși ceea ce-și propune. „N-o să le meargă în Timișoara, nu cred că se vor asocia celelalte partide cu PSD. Sigur, au la ora actuală PC arondat, așa cum l-au avut dintotdeauna”, a mai declarat Robu.

Întrebat de ce, în trecut, PSD a fost bun, iar acum nu mai este, edilul a trecut la explicații filosofice. „Așa e viața, te înșeli și în relațiile interumane, dar în relațiile între partide (…) Cred că în anumite conjuncturi binele înseamnă ceva, în alte conjuncturi binele înseamnă altceva. Și în filosofie, binele este relativ. (…) Eu nu mă duc cu proiectele pentru Robu, eu mă duc cu proiecte pentru Timișoara, nu sunt eu beneficiarul. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Eu nu am nimic cu un număr important de consilieri locali PSD, pe care îi apreciez ca oameni. Nu mi-au dat motive să-i vorbesc de rău, dar în viață poți avea multe surprize. (…) Dacă îmi vor da motive să-mi schimb părerea, nu voi avea ezitări să spun altceva”, a conchis primarul.

Președintele PSD Timișoara, Sorin Grindeanu, susţine că social-democrații nu au încercat niciodată să schimbe majoritatea, dar că, în schimb, Robu negociază cu PDL. „Este o prostie. PSD nu a încercat nimic, dânsul îşi pregăteşte schimbările. Noi nu vrem lucrul acesta și nu pentru că nu avem nemulţumiri faţă de modul în care gestionează oraşul, ci pentru că toţi am candidat sub USL. Nici Robu nu ajungea primar dacă nu era USL, nici eu poate nu ajungeam deputat. Mi se pare o petardă pe care o pregăteşte acum. Este ca în povestea cu hoţul care strigă hoţii. Ştiu de anumite discuţii pe care le-a avut cu alte forţe politice cu care acum se vrea aliat. Mie mi se pare o trădare față de noi, faţă de electoratul care ne-a votat sub USL”, ne-a declarat deputatul PSD.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

3 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago