Florin Teodorescu a pierdut Sala „Olimpia”! El va contesta rezultatul licitatiei

Campionul de culturism Florin Teodorescu a pierdut licitația pentru sala de fitness și cafeneaua de la Sala „Olimpia”. El va fi nevoit să părăsească locul, în favoarea unei firme deținute de „cumnatul” Sandei Greblă, consilierul primarului Nicolae Robu. Licitația s-a desfășurat la finele lunii martie, iar anunțarea rezultatelor s-a lăsat așteptată până acum. Teodorescu a anunțat că intenționează să conteste în instanță rezultatul licitației.

n
În luna februarie, CL Timișoara a aprobat proiectul privind scoaterea la licitaţie publică deschisă a unor spaţii din incinta Sălii „Olimpia”, în vederea închirierii. Este vorba despre sala de culturism şi fitness de 525 de metri pătraţi, plus 85 de metri pătraţi anexe-vestiare, și o cafenea de 110 metri pătraţi. vor fi avea loc în continuare activităţi de alimentaţie publică, cu tot vânzare de băuturi alcoolice. Aici funcționa, de mai mulți ani, în prezent, sala lui Florin Teodorescu, care achita o taxă de utilizare a domeniului public şi contravaloarea utilităţilor consumate. Ambele spații au fost scoase la licitație împreună, la un preț care pleacă de la 3 euro/ mp/ lună. S-au luptat pentru ele firma fostului culturist Florin Teodorescu, cel care a deschis sala de fitness, și cea a lui Cristian Patițoiu, fratele lui Bogdan Patițoiu, prietenul Sandei Greblă, consilier personal al primarului Nicolae Robu.

Edilului nu i s-a părut ciudat că exact această firmă, cu obiect de activitate „lucrări de pregătire a terenului”, este singura care a participat la licitație. „A fost o licitație deschisă. Acești oameni trebuie să intre sub interdicții? Nu sunt cetățeni cu drepturi egale cu ceilalți? Haideți să fim raționali. Am eu vreun temei legal să interzic participarea la licitație? Putea să se înscrie oricine, și fratele fratelui mamei și tatălui cui vreți dumneavoastră. Nu cunosc persoanele și nu mă interesează asta”, declara Robu. Marți, la aproape două luni de la organizarea licitației, a fost anunțat și câștigătorul. „Este vorba despre SC Biogerm SRL. În urmă cu puțin timp au fost trimise înștiințările către cele două firme care au participat la licitație. Membrii comisiei de licitație au stabilit că firma câștigătoare a întrunit un punctaj mai mare, conform criteriilor din caietul de sarcini”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timișoara.

Florin Teodorescu susține că este victima unui abuz. „Licitaţia nu a fost deschisă, a fost închisă. Asta-i licitaţie? O să o atac şi o să văd ce spune instanţa. Licitaţia nu are un proces-verbal de constatare. Am aşteptat să-mi dea procesul-verbal, nu mi l-au dat. Am o chitanţă, exact cum am un bilet de autobuz. Una peste alta, eu am clădit ceva şi nu voi lăsa nimic să se ducă la oricine. Ultima decizie e a tribunalului. Este imoral să dai într-un om care a făcut ceva pentru oraş. Am făcut din banii mei, din buzunarul meu. Diferenţa între mine şi respectivul este 100 de puncte, asta se face din pix. Nu este nimic legal, este un abuz”, a declarat fostul sportiv.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

12 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

16 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

16 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

16 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

16 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

16 ore ago