Traficul la Michelangelo nu se deschide: podul n-are balustrade si nu e turnat stratul de uzura /FOTO

Noaptea pare să fi fost un sfetnic bun pentru primarul Nicolae Robu. Deși vineri era aproape sigur că sâmbătă va fi deschis traficul peste subpasajul Michelangelo, el a decis, în cele din urmă, să amâne momentul. Nu de alta, dar și-a dat seama în ultimul moment că lucrările nu puteau fi încheiate atât de rapid, iar riscurile erau prea mari.

Încă de la mijlocul săptămânii, primarul Nicolae Robu era încântat de perspectiva deschiderii circulației pe axa nord-sud, peste subpasajul Michelangelo. Totul depindea însă de verdictul specialiștilor. „Dacă tehnologii spun că se poate, deschidem acum. Dacă spun că nu se poate, asta înseamnă că mai e nevoie de cel puțin o săptămână pentru lucrări. Ori deschidem înainte de a pleca, ori deschidem după ce mă întorc”, spunea edilul, care luni va pleca în Singapore și Vietnam. Vineri la prânz, Robu era aproape sigur că va putea da drumul mașinilor peste pod. „S-a reușit să se toarne asfalt pe o suprafață mare, sunt șanse mari ca sâmbătă să fim în măsură să redeschidem traficul. Nu văd motive să nu se poata finaliza”, afirma primarul. Acesta susținea că o astfel de decizie nu are nicio legătură cu alegerile de duminică, pentru că oricum timișorenii văd că se lucrează. Sâmbătă la prânz, Nicolae Robu a decis să renunțe la idee. El a recunoscut că lucrările nu erau finalizate, oricât de intens s-a muncit în ultimele zile, și că nu merită să-și asume riscuri inutile. „Nu se poate deschide acum. Trebuie să se facă şi stratul de uzură, nu putem să ne aventurăm. Am fost pe şantier, se termină cu binderul, dar mai sunt lucrări de făcut. Podul nu are încă balustrade, nu ne putem asuma o asemenea răspundere și nu vreau să fim acuzați dacă se întâmplă ceva”, a declarat edilul. Conform acestuia, deschiderea circulației „nu este o miză electorală”. (sursa foto: eye-in-the-sky)

UPDATE: Primarul Nicolae Robu a trimis, sâmbătă după-amiază, un communicat în care își explică pe large decizia de a amâna deschiderea traficului.„Stimați timișoreni, la ora actuală, intersecția Michelangelo, reamenajată: (i) după schimbarea tuturor celor 9 rețele-magistrale de utilități aflate până la 15 metri adâncime, (ii) după ranforsarea podului, (iii) după construirea structurii de rezistentă din beton armat a viitorului subpasaj auto, ai cărei pereți ajung până la adâncimea de 20 metri, este total asfaltată. Prin urmare, ar fi fost posibil să deschidem astăzi traficul în zonă, pe axa Sud-Nord, pe traseele finale. Am optat, totuși, să nu deschidem, întrucât: (i) pe pod, încă nu sunt montați parapeții, (ii) gurile de canalizare nu sunt aliniate la nivelul asfaltului, (iii) peste câteva zile trebuie să se toarne stratul de asfalt de uzură. Consider că această este poziția responsabilă, detașată de tot ce se întâmplă pe scenă politică -alegeri, etc.- și de orice altceva străin de interesele bunului mers al acestui greu proiect, cel mai important pe care l-a avut Timișoara vreodată, respectiv pe care îl are. Vă asigur, stimați timișoreni, că greul a trecut și că e o chestiune de zile până când zona Michelangelo va fi funcțională din nou pe axa Sud-Nord, de data această pe variantă finală, implementată până la nivel de detaliu. Vă mulțumesc și cu această ocazie pt paciență și pt că mi-ați fost alături. Contez pe dv și în continuare și vă rog ca și dv să contați pe mine”, a notat primarul, semnându-se în modul devenit deja clasic „prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu”.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

52 de minute ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

2 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

3 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

5 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

6 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

6 ore ago