Categories: Administratie

Tramvaiele Timisoarei, reabilitate in vecini! Primul va intra in fabrica de la Arad in scurt timp

Primul tramvai vechi de peste 40 de ani de la Timișoara pleacă, în aceste zile, spre Arad, unde va fi reabilitat. El va reveni pe șine probabil la toamnă și va fi urmat de alte șase garnituri care vor căpăta o față nouă. Primăria vrea să reabiliteze circa 30 de tramvaie, pentru care va plăti aproape 15 milioane de euro.

Asocierea Electroputere VFU Paşcani-Astra Vagoane Călători Arad a câștigat licitația organizată de Primăria Timișoara, pentru reabilitarea tramvaielor din orașul de pe Bega. Firma din Pașcani, fostul Remar, deținută de Gruia Stoica, este cea la care a fost în vizită, anul trecut, primarul Nicolae Robu. Garniturile vor fi însă reabilitate mult mai aproape de casă, adică la Arad. Primul tramvai va ajunge la uzinele Astra chiar în câteva zile. „Au fost mai multe discuții. Se pare că la Arad vor fi reabilitate. Acum se pregătește transportarea la Arad a primului tramvai”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu. Reabilitarea acestuia poate ajunge să dureze și patru luni, dar apoi lucrurile se vor mișca mult mai repede. „Din discuțiile pe care le-am purtat eu, la primul tramvai, lucrările de reabilitare durează circa trei luni, poate chiar patru, pentru că trebuie pregătită toată «sedevistica» (scule, dispozitive și verificatoare – n.r.), trebuie pregătită intervenția tehnică, cu lucruri specifice. După ce se finalizează primul tramvai, următorul poate fi gata în mai puțin de o lună”, mai spune primarul. S-a convenit pe un contract subsecvent pentru șapte tramvaie. În prima fază se va reabilita unul singur, dar uzina este pregătită să treacă imediat la următoarele șase. Prețul unui tramvai reabilitat este de 480.000 de euro, iar contractul propus de municipalitate prevede reabilitarea a până la 30 de garnituri. Primul tramvai care va trece prin mâinile specialiștilor din Arad ar putea ieși pe traseu în această toamnă. „Nu m-am gândit încă pe ce linie va intra primul. Acum se pregătește transportul, cei de la firma din Arad vor veni cu utilaje. Ei au fost să se documenteze, să discute cu cei de la RATT ce se dă jos, pentru că se da jos totul aici de pe tramvai”, a conchis Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago