Categories: Sănătate

A venit caldura, atentie unde mergeti sa va racoriti!

Temperaturile ridicate îi scot deja pe timişeni la ştrand sau la scăldat, de multe ori chiar şi în locuri neautorizate, bălţi şi ape curgătoare. Pentru a evita îmbolnăvirile, Direcţia de Sănătate Publică Timiş va începe de săptămâna viitoare controalele.

„Având în vedere faptul că au crescut simţitor temperaturile în ultimele zile, prioritatea noastră va fi demararea controalelor la ştrandurile şi bazele de agrement de pe raza judeţului Timiş, dar şi în unităţile de alimentaţie publică”, a declarat directorul executiv al DSP Timiş, Viorica Dumitru. Zilele toride sunt greu de suportat. Scăldatul în locuri nepermise poate aduce însă diverse boli infecto-contagioase, spun medicii. Aceştia avertizează că, printr-o baie într-o apă care nu îndeplineşte condiţiile de igienă, oamenii se expun la diverse pericole care duc la transmiterea afecţiunilor dermatologice, spre exemplu ciuperci de care nu mai scapă toată viaţa, conjunctivită sau enterocolită.

În vara anului trecut, inspectorii DSP au avertizat că plajele de la Șag și de la Albina, aflate în topul preferințelor timișorenilor, sunt periculoase pentru sănătate. Niciuna dintre ele nu era autorizată din punct de vedere igienico-sanitar. „Apa conține concentrații crescute de fier, care poate cauza apariția unor afecțiuni dermatologice, conjunctivite sau enterocolită. Există, de asemenea, diferiți gemeni și bacterii, care pot duce la apariția altor afecțiuni”, a declarat Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP. DSP Timiș a solicitat primăriilor din Șag și Albina să avertizeze populația prin inscripționări publice, care să interzică scăldatul.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

11 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

15 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

18 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

18 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

20 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

20 de ore ago