Categories: AdministratiePolitica

Idolu, prins intre primarul Robu si presedintele de partid Robu! E nevoie de arbitru

Directorul AIT, Dan Idolu, nu va ajunge consilier local până nu se pronunță Autoritatea Electorală Permanentă. Primarul Nicolae Robu are o dispută cu președintele PNL Timiș Nicolae Robu, iar AEP este solicitată s-o arbitreze. Aceasta trebuie să se pronunțe dacă pentru numirea unui nou consilier este nevoie de semnătura liderilor partidelor care au format USL.

Pe ordinea de zi a plenului de joi s-a aflat proiectul privind încetarea mandatului de consilier local al lui Florică Bîrsășteanu (PSD), dar nu și cel privind numirea, în locul lui, a lui Daniel Idolu, tot de la PSD. Primarul Nicolae Robu, care a anunțat anterior că nu va fi de acord cu intrarea unui nou social-democrat în CL, și-a nuanțat joi poziția. „Am adresat Autorității Electorale Permanente o întrebare. AEP trebuie să spună dacă e nevoie de semnătura liderii partidelor care au constituit uniunea în numele căreia s-a candidat sau dacă se pronunță doar partidul al cărui candidat este următorul pe listă. Avem nevoie de un răspuns scris, unul de natură juridică, nu politică. Voi respecta ce spune AEP. Ce fac eu ca președinte de partid nu are legătură cu ce fac eu ca primar. Ca primar am nevoie de o rezoluție din partea AEP”, a spus Robu. În replică, social-democrații, prin vocea lui Alfred Simonis, au anunțat că nu votează proiectele depuse pe lista suplimentară. „Constat că pe ordinea de zi nu se regăsește adresa pe care am depus-o personal la CL. Cineva a obstrucționat dreptul CL de a coresponda cu partidele politice. Dumneavoastră ați semnat pe lista de candidați USL. Ordinea pe care o așteptăm de la AEP am votat-o și am semnat-o când erați co-președinte USL”, a spus Simonis. „Nu pot răspunde pe ipoteze. Discutați cu primarul, nu cu preșdintele de partid. Ce va face președintele de partid dacă AEP spune că el trebuie să semneze, vom discuta pe scena politică, nu în CL. Nu e luată încă o decizie”, a replicat Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

52 de minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago