Categories: Politica

Mihok vrea acum cu PDL, Ostaficiuc ii transmite sa mai astepte

Constantin Ostaficiuc, președintele PDL Timiș, susține că, în momentul de față, singurele partide care au ce căuta la masa tratativelor pentru unificarea dreptei sunt PNL și PDL. Celelalte formațiuni de dreapta, inclusiv țărăniștii, trebuie să aștepte până când PNL și PDL hotărăsc ce și cum.

Constantin Ostaficiuc susține că nu s-a pus problema unei discuții cu PNL și PNȚCD. „Nu am fost invitați. Știu doar un singur lucru. În acest moment, lucrăm cu PNL la construirea unui nou partid de dreapta prin fuziune și nu facem alte lucruri”, ne-a declarat șeful PDL Timiș. Acesta mai spune că discuțiile sunt doar incipiente. „Suntem în faza în care se construiește. Nu suntem în faza să punem căruța înaintea cailor. Acum se discută despre fuziune, despre ceea ce înseamnă acest lucru din punct de vedere juridic, politic, organizatoric și structural. Ținta noastră acum este construirea unui mare partid de dreapta”, afirmă Ostaficiuc.

Ciprian Mihok, președintele PNȚCD Timișoara, declara, acum două zile, că partidul său a inițiat discuții în ceea ce privește o posibilă alianță la nivel local între PNȚCD și PNL. Mihok spunea și că nu e convins că o asociere cu PDL este potrivită, având în vedere problemele pe care Constantin Ostaficiuc, Cornel Sămărtinean și Alin Popoviciu le au la DNA. Totuși, ulterior, el și-a nuanțat punctul de vedere. „Eu acolo am făcut referire la un moment delicat. Momentul delicat înseamnă, de fapt, prezumpția de nevinovăție. Aceasta trebuie privită ca atare, să vedem mai departe de scandările celor care au făcut scandal, din partea PSD, în consiliul local, în 6 iunie. Categoric că acest moment delicat va trebui depășit inclusiv prin asocierea și strângerea rândurilor celor care sunt pe partea dreaptă, inclusiv cu cei care trec prin momente pe care nu le dorim nici celor de pe partea stângă. Oricine greșește în fața legii trebuie să suporte rigorile, dar până atunci lucrurile trebuie privite limpede. O calitate a unui politician din PDL ar fi cea de coagulare, de gândire de centru dreapta, adică de a trage împreună pentru binele Timișoarei, în aceeași direcție cu ceilalți care gândesc ideologic la fel, PNȚCD și PNL”, susține Mihok. Vestea proastă pentru țărăniști este că, din punctul de vedere al democrat-liberalilor, celelalte partide de dreapta dornice să facă front comun trebuie să aștepte până după fuziunea cu PNL.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago