Categories: Politica

Traian Basescu il ataca pe „papusarul de la ADS”, Ilie Sarbu

Un nou episod în duelul la distanță dintre președintele Traian Băsescu și senatorul de Timiș Ilie Sârbu s-a consumat miercuri, în plin scandal legat de ADS. Băsescu l-a făcut „păpușar” pe Sârbu, despre care spume voalat că era „tartorul” de la ADS,  iar acesta a replicat imediat, spunând că președintele dă cu „fumigene”, fiindcă este speriat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că are informaţii din presă că „marele păpuşar la Administraţia Domeniilor Statului este Ilie Sârbu, tata-socru”. Băsescu susține că senatorul de Timiș ar fi unul din oamenii foarte influenţi la ADS. Declarația a fost făcută în contextul scandalului din ultima perioadă, legat de mai multe terenuri arendate, de-a lungul timpului de firmele lui Dan Voiculescu. Premierul Victor Ponta a anunțat, de altfel, că vrea să trimită Corpul de Control la ADS. „Trebuie să îl aibă în vedere şi pe socrul lui, când face la ADS, pentru că nu întâmplător a fost dus ADS în subordinea directă a primului ministru. Marele păpuşar la ADS este Ilie Sârbu, tata-socru (…) Am eu informaţii, şi nu vă spun dacă e la nivel oficial sau neoficial”, a declarat, miercuri, președintele Băsescu, într-un interviu televizat.

Șeful senatorilor PSD a reacționat imediat, susținând că președintele Băsescu este disperat și, de aceea, lansează noi scandaluri. „De fapt, din asta a trăit vreme de un deceniu (…) La Traian Băsescu mă refer, un personaj care e măcinat de o frică teribilă, explicabilă uşor având în vedere faptul că familia sa face obiectul unor anchete judiciare de proporţii”, susține Ilie Sârbu. Senatorul de Timiș consideră că declarațiile președintelui nu sunt decât niște „fumigene”. „Nu îi răspund lui Traian Băsescu pentru că el oricum nu mai reprezintă nimic în România, ci pentru corecta informare a opiniei publice precizez că, în toţi aceşti ani, nu am avut nici măcar calitatea de martor în vreun proces (…)”, mai precizează Sârbu.

În luna aprilie, Traian Băsescu l-a mai „tamponat” o dată pe Ilie Sârbu, de această dată în cazul terenului de la Nana, cumpărat de fiica președintelui. „Ar fi interesant de aflat ce s-a întâmplat în Timiș cu retrocedările de terenuri. Să vedem cât a fost implicat tata-socru în retrocedări, în vânzări de terenuri. Eu cred că ar fi interesant pentru că tata-socru nu e persoană privată, ci parlamentar”, a afirmat Băsescu. De-a lungul timpului s-a scris și în presă, s-au făcut și unele anchete vizavi de privatizări de IAS-uri din județul Timiș, în care implicarea lui Ilie Sârbu, pe atunci ministru al Agriculturii, a fost mai mult decât nepotrivită. Printre privatizările cu cântec s-au numărat IAS Timișoara, Grabtim, Agroindustrial Voitim, Tomtim, Betim, Floratim ș.a.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago