Categories: Administratie

Piata volanta de la stadion ar putea fi deschisa doua zile pe saptamana

La două luni de la deschiderea primei piețe volante din Timișoara, lângă stadion, aceasta își va extinde programul. Trebuie să mai fie de acord și consilierii locali, care vor avea pe masă în viitorul plen o astfel de propunere. În plus, alte două piețe ar putea fi deschise în cartierele Steaua și Lipovei.

Prima piață volantă din Timișoara, destinată strict proiectelor locale, a fost deschisă pe 10 mai, în zona stadionului „Dan Păltinișanu”. Aici nu pot vinde decât micii producători, hotărârea de consiliu local fiind foarte strictă în acest sens: „este interzisă comercializarea în piața țărănească a produselor agroalimentare provenite din import”. Amenzile sunt de 1.000 de lei și se poate ajunge chiar la interzicerea dreptului de a vinde orice, timp de un an, în piețele administrate de Piețe SA. În prezent, piața este deschisă în fiecare sâmbătă, între orele 7 și 14. Timișorenii s-au obișnuit deja cu „experimentul” și sunt foarte încântați că pot să cumpere, direct de la țărani, legume și fructe proaspete și… românești. Consilierul local Ștefan Sandu (PDL), inițiatorul proiectului pieței țărănești, pregătește o nouă mișcare. „La solicitarea mai multor timișoreni, dar și a producătorilor, am decis ca în prima ședință de consiliu să propun, alături de colega mea Adelina Tîrziu, modificarea orarului de funcționare pentru Piata volantă Timișoara. Aceasta ar urma să fie deschisă în fiecare zi de miercuri, între orele 7 și 20, precum și sâmbăta, între orele 7 și 14. De asemenea vom propune ca piețe similare să fie deschise în cartierele Steaua și Lipovei”, spune Sandu. Cei care vor să vândă în piața țărănească trebuie să fie producători locali de legume și fructe. „Nu sunt acceptați revânzătorii și nici cei care nu oferă suficiente garanții asupra provenienței produselor. Pentru a se evita denaturarea scopului acestei piețe, vor fi intensificate și controalele”, mai spune consilierul PDL.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

31 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago