Categories: CulturaTimp liber

Se numara pe degete: joi incepe Garana Jazz Festival

Nu, locuri de cazare nu mai sunt demult. Da, drumul e reparat, nu mai faci slalom printre cratere cu mașina. Dar acestea sunt doar detalii, important e că așteptarea aproape a luat sfârșit și, cu toate acestea, e parcă mai grea. Joi, pe 10 iulie, în Poiana Lupului, pleacă la drum ediția cu numărul 18 a Gărâna Jazz Festival. Line-up-ul aniversar este impresionant, așa cum Marius Giura i-a „nărăvit” deja pe iubitorii de jazz… montan.

Povestea născută acum multă vreme, pentru un grup de prieteni iubitori de jazz, s-a transformat, în timp, într-un fenomen. Gărâna Jazz Festival este, pentru mulți, reperul de stabilire a concediului. Iar ediția din acest an, cu atât mai mult, pentru că, nu-i așa, o petrecere de majorat a cuiva pe care l-ai văzut crescând de la an la an nu se poate rata. Pe 10 iulie, Marius Giura & co trag aer – de munte, greu și curat – în piept și dau drumul acestei ediții „cu moț” a festivalului de jazz din Poiana Lupului. De joi până duminică, zona Gărâna-Brebu va deveni un furnicar. Locurile de cazare sunt rezervate de multe luni, dar se poate sta la cort sau, pentru cei norocoși, se poate apela la prieteni care au case de vacanță în zonă. Altfel, dormitul în mașină este singura variantă.

Nu au fost pregătite doar evenimente de seară, așa că, dacă stați în zonă câteva zile și nu vreți să faceți doar drumeții, există alternative. Astfel, la biserica din Văliug sunt programate, de la ora 11, un concert „Suite of Jazz: Bach’s Wolves”, Teodor Pop & Andrea Kohonicz (11 iulie), lansarea discului Exit Oz „Împământenit“ (12 iulie) şi un concert Mircea Tiberian & Liviu Butoi (13 iulie). La Hanul La Răscruce, dar de la ora 14, vor avea loc concerte cu Horea Crişovan (11 iulie), Teodor Pop (12 iulie) şi Pedro Negrescu & Friends (13 iulie). Concertele de seară sunt programate astfel: joi, 10 iulie – Adam Bałdych Imaginary Quartet (Polonia), Andy Sheppard Trio Libero (Anglia, Franţa), Dave Douglas – the Riverside Quartet (SUA), Marius Neset Quartet; vineri, 11 iulie – Elena Mîndru Finnection (România, Finlanda), Joey Defrancesco Trio (SUA), Ulf Wakenius Band (Suedia, Danemarca), Arve Henriksen Band (Norvegia); sâmbătă, 12 iulie – Tiberian / Dahlgren / Betsch „Both sides of the river” (România, SUA) Pedro Negrescu Trio (România, Ungaria), The Crimson Projekct (SUA), Kimmo Pohjonen (Finlanda); duminică, 13 iulie – Jazzybit (România), Mike Stern / Bill Evans Band feat. Dennis Chambers & Tom Kennedy (SUA), Tom Harrell Colors of a Dream with Esperanza Spalding (SUA), Stian Westerhus (Norvegia). Mai trebuie să știți că un bilet pentru o seară costă 80 de lei, iar un abonament pentru toate cele patru zile este 300 de lei. Și nu uitați acasă pelerinele de ploaie, prognoza meteo e în nota obișnuită.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Retim, amendată cu 137.000 de lei. Primarul spune că nu are mijloace de sancționare a societății

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

24 de minute ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

3 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

5 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

7 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

7 ore ago