Categories: Poli Timisoara

„Peluza Sud este o jignire a ce a fost odata”! Posibila scindare in galeria lui ASU Poli

Comportamentul huliganic al unor membri din galeria lui ASU Poli ar putea duce la scindarea acesteia. Jucători de la echipele adverse ameninţaţi şi chiar bătuţi, arbitri înjuraţi şi scuipaţi, acesta este tabloul dezolant creat de o parte a galeriei Politehnicii Timişoara. Ultimul incident s-a petrecut la jocul de Cupa României, cu Mama Mia Becicherecu Mic, când suporterii au înjurat jucători adverși și arbitri și au avariat o mașină.

O bună parte a galeriei Politehnicii Timişoara nu agreează comportamentul de care au dat dovadă din nou câţiva huligani. Dacă până acum nu au fost prea vocali, după incidentele de la finalul jocului de miercuri, câţiva suporteri şi-au exprimat dezamăgirea pe forumul Druckeria. „După meciul de azi am luat hotărârea să nu mai vin la meciurile lui Poli. Cel puțin o perioadă până observ o schimbare în comportamentul unora… Pur și simplu sunt scârbit de ce a ajuns peluza. Cândva Peluza Sud Timișoara era cea mai frumoasă din țară (…) În ziua de azi, Peluza Sud este o jignire a ceea ce a fost odată. (…) Fraților, pentru ce venim la meci? Să ne îmbătăm ca porcii și la final să facem scandal, să înjurăm pe toată lumea, să scuipăm și să lovim pe toată lumea dacă nu ne convine ceva? Nu mai vreau să iau parte la așa ceva. (…) unde ne credem să ne facem dreptate în felul ăsta? Decât să înjurăm și să lovim adversari și arbitri, mai bine ne-am uita în curtea noastră și am vedea anumite lucruri cum că echipa nu are o idee de joc (…) Este nevoie urgentă de o ședință de Peluza și discutate absolut toate aceste probleme pentru că cu acest tip de comportament nu facem decât s îndepărtăm lumea neutra care vine la meci (…) Și nici nu vom atrage alți sponsori!”, îşi varsă năduful un suporter.

Dezamăgirea pare să fi pus stăpânire și pe alții. „Mi-e efectiv greață de ce am devenit și în ce ne-am transformat în ăștia 2 ani. E o diferență ca de la cer la pământ între cei care eram atunci când am pornit la drum cu echipa asta și cei care suntem acum. (…) Pe unii i-a înnebunit complet goana asta după promovări și după glorie, uitând în tot acest timp să ne bucurăm de ce avem, (…) noi alegem să ne complacem într-o țigănie și mârlănie fără margini, preferăm să ne ducem în jos ca pe tobogan și să ne transformăm în niște țărani de la oraș. Asta spune despre noi comportamentul nostru din acest moment: nu suntem nimic altceva decât niște țărani de oraș, și asta din cauza unora din peluză care nu au un iq mai mare ca o găină obișnuită de curte. (…) Nu are nimeni nevoie de tine dacă nu aduci nici un plus de valoare peluzei, nu te obligă nimeni să stai acolo dacă nu vrei să cânți și dacă în loc să susții echipa tu vii la meci ca să bei o bere, să râgâi și să dai dume naşpa. (…) Repet, mi-e greață de cât de ciobani am putut să ajungem și sper sincer să ne trezim cât mai repede (…) încercați să vă gândiți puțin la ce ambiții și ce mod de gândire aveați acum 2 ani, iar apoi dați puțin filmul înapoi și analizați-vă comportamentul din finalul campionatului trecut și din cele 2 meciuri de cupă de sezonul asta. Vedeți dacă vă place. Sunt convins că nu o să fie așa”, notează un alt suporter.

Nu este omis nici Cristi Brâncovan, omul cu portavocea din galerie, care este acuzat că şi-a dorit promovarea cu orice preţ. „Se vrea promovarea sau nu? Și ce a făcut Brâncovan legat de cazul Chișoda, precum și aducerea lui Filimon o să îndepărteze multă lume. Nu e nimeni obligat să stea unde este galeria, dar nici nimeni nu poate obliga pe cineva unde să stea, mai ales dacă este membru cotizant, asta în timp ce unii ultrași nu contribuie nici măcar cu un leu. (…) Trebuie lămurită totusi treaba cu acțiunea lui Brincovan, unde se pare că el și-a dorit o promovare cu orice preț. Se retrag mulți oameni care deși nu cântau tot meciul, erau membri cotizanți, donau meci de meci bani sau cumpărau materiale promoționale”, scrie altcineva.

Unul dintre suporteri scoate în evidenţă lipsa de fair-play a unora din galerie: „Făcând o paralelă cu meciul de ieri, cum putem numi o persoană care stă în peluza noastră şi îl scuipă pe un fotbalist advers care a dat dovadă de fair-play în timpul meciului şi care este şi un foarte mare polist împreuna cu fratele şi tatăl lui? S-a ajuns mult prea departe şi din păcate mergem în jos”…

(sursa foto: www.facebook.com)

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

50 de minute ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

15 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

16 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

18 ore ago