„Peluza Sud este o jignire a ce a fost odata”! Posibila scindare in galeria lui ASU Poli

Comportamentul huliganic al unor membri din galeria lui ASU Poli ar putea duce la scindarea acesteia. Jucători de la echipele adverse ameninţaţi şi chiar bătuţi, arbitri înjuraţi şi scuipaţi, acesta este tabloul dezolant creat de o parte a galeriei Politehnicii Timişoara. Ultimul incident s-a petrecut la jocul de Cupa României, cu Mama Mia Becicherecu Mic, când suporterii au înjurat jucători adverși și arbitri și au avariat o mașină.

suporteri asu

O bună parte a galeriei Politehnicii Timişoara nu agreează comportamentul de care au dat dovadă din nou câţiva huligani. Dacă până acum nu au fost prea vocali, după incidentele de la finalul jocului de miercuri, câţiva suporteri şi-au exprimat dezamăgirea pe forumul Druckeria. „După meciul de azi am luat hotărârea să nu mai vin la meciurile lui Poli. Cel puțin o perioadă până observ o schimbare în comportamentul unora… Pur și simplu sunt scârbit de ce a ajuns peluza. Cândva Peluza Sud Timișoara era cea mai frumoasă din țară (…) În ziua de azi, Peluza Sud este o jignire a ceea ce a fost odată. (…) Fraților, pentru ce venim la meci? Să ne îmbătăm ca porcii și la final să facem scandal, să înjurăm pe toată lumea, să scuipăm și să lovim pe toată lumea dacă nu ne convine ceva? Nu mai vreau să iau parte la așa ceva. (…) unde ne credem să ne facem dreptate în felul ăsta? Decât să înjurăm și să lovim adversari și arbitri, mai bine ne-am uita în curtea noastră și am vedea anumite lucruri cum că echipa nu are o idee de joc (…) Este nevoie urgentă de o ședință de Peluza și discutate absolut toate aceste probleme pentru că cu acest tip de comportament nu facem decât s îndepărtăm lumea neutra care vine la meci (…) Și nici nu vom atrage alți sponsori!”, îşi varsă năduful un suporter.

Dezamăgirea pare să fi pus stăpânire și pe alții. „Mi-e efectiv greață de ce am devenit și în ce ne-am transformat în ăștia 2 ani. E o diferență ca de la cer la pământ între cei care eram atunci când am pornit la drum cu echipa asta și cei care suntem acum. (…) Pe unii i-a înnebunit complet goana asta după promovări și după glorie, uitând în tot acest timp să ne bucurăm de ce avem, (…) noi alegem să ne complacem într-o țigănie și mârlănie fără margini, preferăm să ne ducem în jos ca pe tobogan și să ne transformăm în niște țărani de la oraș. Asta spune despre noi comportamentul nostru din acest moment: nu suntem nimic altceva decât niște țărani de oraș, și asta din cauza unora din peluză care nu au un iq mai mare ca o găină obișnuită de curte. (…) Nu are nimeni nevoie de tine dacă nu aduci nici un plus de valoare peluzei, nu te obligă nimeni să stai acolo dacă nu vrei să cânți și dacă în loc să susții echipa tu vii la meci ca să bei o bere, să râgâi și să dai dume naşpa. (…) Repet, mi-e greață de cât de ciobani am putut să ajungem și sper sincer să ne trezim cât mai repede (…) încercați să vă gândiți puțin la ce ambiții și ce mod de gândire aveați acum 2 ani, iar apoi dați puțin filmul înapoi și analizați-vă comportamentul din finalul campionatului trecut și din cele 2 meciuri de cupă de sezonul asta. Vedeți dacă vă place. Sunt convins că nu o să fie așa”, notează un alt suporter.

Nu este omis nici Cristi Brâncovan, omul cu portavocea din galerie, care este acuzat că şi-a dorit promovarea cu orice preţ. „Se vrea promovarea sau nu? Și ce a făcut Brâncovan legat de cazul Chișoda, precum și aducerea lui Filimon o să îndepărteze multă lume. Nu e nimeni obligat să stea unde este galeria, dar nici nimeni nu poate obliga pe cineva unde să stea, mai ales dacă este membru cotizant, asta în timp ce unii ultrași nu contribuie nici măcar cu un leu. (…) Trebuie lămurită totusi treaba cu acțiunea lui Brincovan, unde se pare că el și-a dorit o promovare cu orice preț. Se retrag mulți oameni care deși nu cântau tot meciul, erau membri cotizanți, donau meci de meci bani sau cumpărau materiale promoționale”, scrie altcineva.

Unul dintre suporteri scoate în evidenţă lipsa de fair-play a unora din galerie: „Făcând o paralelă cu meciul de ieri, cum putem numi o persoană care stă în peluza noastră şi îl scuipă pe un fotbalist advers care a dat dovadă de fair-play în timpul meciului şi care este şi un foarte mare polist împreuna cu fratele şi tatăl lui? S-a ajuns mult prea departe şi din păcate mergem în jos”…

(sursa foto: www.facebook.com)

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

?? a spus: (august 1st, 2014 at 12:21 )

Deci asta e ASU Brincovan.

drukeria-membridepartid a spus: (august 1st, 2014 at 13:36 )

Am mai spus si mai spun inca odata: momentul de cumpana pentru fotbalul banatean a fost momentul SALVARII sau NU a licentei, de catre autoritati a echipei vicecampioana si iubita de toti suporterii banateni!
O echipa cu performanta acceptata de toata lumea si cu jucatori valorosi care s-ar fi luptat la titlu in fiecare an, ar fi schjimbat total datele problemei!

nu ar fi existat mai multe tabere si nu ar fi existat conflicte si orice problema s-ar fi rezolvat mult mai iusor (finantare de la autoritati, sponsori, investitori, spectatori in tribuna, marketing, cota de piata, respectul adversarilor, al 12-lea jucator, infrastructura de club solida, centru de copii performant, nu am fi intarit cu jucatori adversarele, bani din drepturi tv si cupe europene, bani pentru club, etc)
referitor la costurile salvarii echipei, acestea erau mult mai mici fata de costurile construirii unui nou club de o asemenea anvergura! deci numai cei rau-intentionati vor spune ca ‘nu se merita’ sau ‘nu avea rost’!

primul lucru care ar trebui sa-l faca cei care au facut ‘lobby’ pentru de desfintarea echipei vicecampioane ar fi sa-si ‘puna cenusa-n cap’ si sa recunoasca ca au facut un rau fotbalului banatean! (politicieni si sefii din herzogheria angrenati politic)!

iar pasul doi ar fi: asezarea la masa discutiilor (constructive si fara patos politic) a autoritatilor locale, judetene, reprezentantii universitatii politehnice, reprezentanti ai suporterilor (dar nu ce-i implicati politic), eventual oameni de sport de cultura, personalitati iubitoare de fotbal din timisoara, cu presa, transparenta totala (fara „audit secret” sau chestii din astea) si discutia transmisa live pe net sa vedem toti ‘cine cu cine tine’!
discutiile trbuie sa aiba urmatorul obiectiv: un club puternic care sa lupte in fiecarea an, dar in fiecare an la TITLU (asa cum sa intamplat in perioada iancu), un club care sa fie un vector de imagine pentru Timisoara ca oras si pentru banat! un club acceptat de toata lumea!
pentru ca nu mai putem sa ne scaldam in mediocritatea asta in care a ajuns IARASI fotbalul banatean!

FELICITARI GALERIA VIOLA a spus: (august 1st, 2014 at 15:41 )

Nu inteleg de ce mai trebuie sa le explicam la cai care merg pe stiinta ca au fost inselati, spalati pe creier si manipulati,cu tot felul de slogane si motto-uri in stil comunist de acel herzog ( mare fan putin) si clanul lui numit drukeria . Sa faca bine si sa stea in mocirla din liga 4 sa colinde satele si birturile si sa fie fericiti ca pot sa vina la meciuri cu petul de bere dupa ei.

drucker a spus: (august 1st, 2014 at 22:57 )

Peluza sud a insemnat vreo 20 de ani Commando Viola

Odata cu retragerea unor veterani ca Alin Boldura , au aparut in peluza niste marlani , care au infiintat Drukeria , care conform statutului ,trebuia sa incurajeze tot ce insemna sport de echipa timisorean .
Din pacate Druckeria a devenit o masa de manevra , folosita de unii pt a-si atinge ambitiile politice si pt a obtine avantaje personale .

Pavel Coreanul a spus: (august 2nd, 2014 at 14:52 )

Ma mir,sunt UIMIT si ULUIT,cum de scrieti si voi cate ceva adevar adevarat si real despre asu,drukeria si toata metastaza asta de pe „Stiinta” !!! Credeam ca o sa scrieti ca si in COREEA de NORD,cum ca asu a ajuns in FINALA CUPEI ROMANIEI – TIMISOREANA !!!

Ginecologul a spus: (august 2nd, 2014 at 14:55 )

ASU Ploi este un avorton malformat politic, iar drukeria e o extrauterina cancerigena.

zdronkeria a spus: (august 2nd, 2014 at 20:38 )

argatzii hergzogului care se dorea wc primar al timisoarei

drukerul a spus: (august 3rd, 2014 at 10:08 )

oricum a rams macar WC, chiar daca nu si primar si tot comandant suprem la WC ASU

antirob a spus: (august 7th, 2014 at 17:47 )

ce fain e sa fii ziarizd sau ziarizda si sa-mi scriu articolele de pe forumul pe care ma dau anonim 🙂
Mai lhaberilor, o sa vedeti sambata de la 11 cat de unita sau scindata este galeria.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit

Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
Comisia de selecție și evaluare constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș a stabilit beneficiarii și proiectele din domeniul activității sportive, care vor fi finanțate din bugetul județului. Cea mai mare parte a cererilor au fost aprobate, câteva nu au întrunit punctajul și condițiile cerute. Suma totală acordată este de 3,250 milioane de lei, fiind stabilită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a decis cum se împart banii pentru activități sportive
Peste două luni, Primăria Timișoara va putea pregăti licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze  Centrul de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Instituția a semnat contractul pentru proiectarea acestui centru, care va prelua 13 tipuri de deșeuri. Prin contract va fi elaborat studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT), totodată se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un pas mic pentru un proiect mare. Centrul de predare a deșeurilor, care va fi amenajat pe 2,5 hectare are proiectant
Primarul Dominic Fritz afirmă că, dacă pe vremea lui Nicolae Robu, societatea Colterm a fost căpuşată de clici de partid, acum funcționează pentru timişoreni. Fritz îi răspunde astfel fostului primar care, zilele trecute, a prezentat un grafic pe care l-a denumit “situaţia reală de la COLTERM”. Dominic Fritz afirmă că Nicolae Robu dezinformează din nou,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz reacţionează: Pe vremea lui Robu Colterm a funcționat pentru a fi căpușat de clici de partid
De vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion. Astfel, după trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția cuprinde lucrări de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția dedicată reabilitării Conacului Mocioni revine acasă, pe simeze la Centrul Multifuncțional Bastion/Foto
Din 29 aprilie devine efectiv funcțională obțiunea de a se rezolva online operațiunea de a obține o autorizație de construire, la Primăria Timișoara. Cei care vor depune primele trei astfel de cereri vor fi extrem de fericiți, primele trei solicitări depuse în format digital pentru obținerea autorizației de construire, vor fi operate cu prioritate, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara devine funcțională rezolvarea online a cererilor pentru autorizația de construire. Primii trei solicitanți, tratați cu prioritate, fără taxe
Universitatea Politehnica Timișoara e pregătită de un nou eveniment în care practic îşi pregăteşze viitorul… Ziua Porţilor Deschise, rezervat viitorul studenţi. UPT a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un eveniment aşteptat se apropie cu paşi repezi: Zilele Porților Deschise la UPT
Top