Categories: Politicieni

Boncea si Herzog explica pe Facebook de ce au parasit PNTCD: de vina e criza de identitate a partidului

Flavius Boncea și Bogdan Herzog confirmă speculațiile care îi dădeau plecați din PNȚCD. Într-un mesaj publicat pe Facebook, cei doi anunță că vor deveni consilieri locali independenți, dar și că sunt deschiși la discuții cu reprezentanții tuturor grupărilor politice locale.

PNȚCD a rămas fără niciun consilier la Timișoara, după ce Flavius Boncea, Bogdan Herzog și Adrian Orza au decis să părăsească partidul. Primul care a anunțat că pleacă este Orza, apoi au urmat Boncea și Herzog. Cei din urmă au explicat într-un mesaj comun de ce au ales să renunțe la PNȚCD. Motivul: partidul în care activau se află într-o „majoră criză de identitate”, iar figuri importante ale PNȚCD, precum Corneliu Coposu sau Ion Rațiu, au fost înlocuite cu Aurelian Pavelescu sau Elena Udrea.

„Cu părere de rău, considerăm că la ora actuală PNŢCD se află într-o criză majoră de identitate, vizibilă prin nenumărate lupte interne, promovarea la nivel naţional a unor persoane cu totul străine de tradiţiile şi morala acestui partid istoric, precum şi prin îndepărtarea liderilor locali. Ne exprimăm în continuare disponibilitatea de a ajuta la refacerea PNŢCD în măsura în care acest partid va reveni la tradiţia şi verticalitatea care l-au caracterizat la începutul anilor ’90, dar acest lucru nu poate fi realizat atât timp cât personalităţi de calibrul lui Corneliu Coposu şi Ion Raţiu au ajuns să fie înlocuite de un Aurelian Pavelescu sau Elena Udrea… Nedorind să fim asociaţi cu astfel de decizii sau persoane am ales să ne continuăm activitatea în Consiliul Local al Municipiului Timişoara în calitate de consilieri independenţi, până la încheierea mandatului din iunie 2016”, au transmis cei doi. Boncea și Herzog susțin că au fost contactați de mai toate organizațiile politice locale, dar au decis să rămână independenți. „Prin statutul de independent ne asiguram că în perioada următoare nu vom avea şefi «de la centru» care să ne dicteze o atitudine politică partizană. Vom fi deschişi dialogului cu toate forţele politice existente, considerând că doar prin unirea eforturilor noastre vom reuşi să promovăm interesele comunităţii pe care o reprezentăm”, mai spun foștii țărăniști.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

9 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

17 ore ago