„Iubeste Romania ta!” in septembrie / FOTO

Peisaje în culori care aproape că nu pot fi descrise în cuvinte, soare potrivit de cald, aer liniştit de vacanţă la trecerea dintre anotimpuri, timp pentru drumeţii de neuitat – asta poate însemna luna septembrie dacă vă propuneţi să călătoriţi prin România.

Agenţia de turism Ultramarin şi Clubul Bănăţean de Turism continuă programul „Iubeşte România Ta!”, iniţiat la începutul acestui an, cu excursii prin ţară în fiecare weekend, potrivite pentru un început de toamnă frumoasă. Prima dintre excursiile lunii septembrie în România este spre Cheile Bicazului. Zona este considerată pe drept cuvânt una dintre minunăţiile ţării noastre şi vă va copleşi cu peisaje spectaculoase. Excursia are loc în weekendul 5-7 septembrie, iar pe traseu sunt incluse vizite la frumoasa cetate din Alba Iulia, la Sighişoara (unde se face şi cazarea în prima noapte), urmând ca a doua zi să se ajungă la Praid şi la Lacul Roşu. Cheile Bicazului au fost formate de râul Bicaz şi fac legătura dintre Transilvania şi Moldova. Drumul din Cheile Bicazului este format din serpentine ameţitoare, iar pereţii de calcar ai stâncilor ascund peşteri precum Peştera Neagră şi Peştera Cascada. Lacul Roşu este cel mai mare lac natural montan din România, numele provenind de la Pârâul Roşu, care traversează mai multe straturi cu oxizi şi hidroxizi de fier de culoare roşie. În luna iulie 1836, după o serie de furtuni şi ploi torenţiale, bucăţi de stânci purtând pe ele copaci au căzut în apă, mărturie fiind cioturile de molid ce pot fi văzute şi astăzi ieşind din lac. Un loc de o frumuseţe aparte, unic în Europa.

Următorul weekend, în 13-14 septembrie puteţi petrece două zile de relaxare în natură la Poieni Strâmbu, într-o excursie ce cuprinde drumeţie, tură foto şi tură ciclistă cu acţiune de binefacere la Bătrâna. Între 19 și 21 septembrie vă invităm la o drumeţie spectaculoasă ce implică o oarecare dificultate, pe creasta munţilor Parâng. Traseul traversează creasta Parângului la o altitudine de peste 2.000 metri, pe la Parângul Mic, Parângul Mare, (cel mai înalt vârf din Parâng şi al cincilea din ţară – 2.519 metri), Şaua Gruiului, Lacul Mândra, Lacul Roşiile. Vă invităm aşadar în prima lună de toamnă să ieşiţi din casă, să vă bucuraţi de minunile naturii şi să (re)descoperiţi România frumoasă! Programul complet al excursiilor poate fi găsit aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

14 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

17 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

17 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

18 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

18 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

18 ore ago