Categories: Administratie

Somatii anti-paragina in zona Cetate, dar nu se stie de cand

Străzile și piețele din zona Cetate vor căpăta o față nouă pe bani europeni, însă imobilele istorice vor rămâne la fel de ponosite. În aceste condiții, primarul Nicolae Robu a anunțat că va notifica toți proprietarii să-și repare clădirile. Când vor fi emise aceste somații și care va fi termenul de conformare nu se știe încă.

Cu un proiect european de multe milioane de euro în desfășurare în zona Cetate, primarul Nicolae Robu și-a dat seama care va fi elementul discordant la finalul lucrărilor. „Voi face o notificare către toți proprietarii din zona Cetate în mod special, să-și întrețină în mod corespunzător clădirile. Este inadmisbil să finalizăm proiectul european și clădirile din zona Cetate să arate a paragină. Trebuie să înțeleagă toți proprietarii din zonă că opțiunea lor de a locui acolo comportă inevitabil și niste costuri mai mari și trebuie să-și gestioneze bugeul astfel încât să poată suporta acele costuri”, a declarat edilul. Conform acestuia, există posibilitatea ca municipalitatea să-i ajute pe proprietari, dar greul lucrărilor trebuie suportate de buzunarele acestora. „Avem acel program dedicat Pieței Victoriei, pe care suntem dispuși să-l extindem, avem și KfW, dar mai mult nu putem face. Legea ne obligă să-i amendăm dacă nu-și întrețin proprietățile”, mai spune Robu.

Primăria alocă, în acest an, 4,5 milioane de lei de la bugetul local, pentru proprietarii de clădiri istorice. Banii se dau pentru refacerea faţadelor, dar și pentru reparaţii la acoperişuri. Primăria va plăti integral costurile reabilitării imobilelor care vor intra în program și, ulterior, va recupera de la proprietari 80% din sumă, pe o perioadă de zece ani. Două imobile s-au înscris în acest program.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

31 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

46 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago