Categories: Justitie

DNA cere arestarea PSD-istilor Hrebenciuc si Adam; Ilie Sarbu sughite

Direcția Națională Anticorupție a solicitat încuviințarea arestării preventive a deputaților PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, urmăriți penal în dosarul retrocedărilor ilegale. În același dosar mai sunt urmăriți penal senatorul de Timiș, Ilie Sârbu și președintele executiv al PSD Timiș, Adam Crăciunescu.

DNA a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a celor doi deputați PSD. Ioan Adam, cel care se lăuda cu „valoarea sa”, este acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, constituire de grup infracțional organizat și trei infracțiuni de cumpărare de influență. Vicepreședintele Camerei Deputaților Viorel Hrebenciuc, cunoscutul „combinator” al PSD, este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție într-un partid cu scopul obținerii de foloase necuvenite. Procurorii susțin că din probe rezultă suspiciunea că Hrebenciuc și Adam au săvârșit infracțiuni de corupție, iar privarea lor de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal. Până în acest moment, în dosarul retrocedărilor ilegale au fost arestate două persoane, iar alte două au fost puse în arest la domiciliu. În același dosar sunt urmăriți penal senatorul de Timiș Ilie Sârbu și directorul general Romsilva, Adam Crăciunescu, președinte executiv al PSD Timiș, ultimul fiind pus sub control judiciar. Prejudiciul adus statului în această afacere a fost calculat la peste 300 de milioane de euro.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

29 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei spre sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Timiş

Vineri, 26 aprilie, între orele 10-12 vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a…

30 de minute ago

Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling

Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor…

O oră ago

Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului

În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind…

O oră ago

Manfred Weber și Cristopher Cîrpaci recomandă Nicolae Robu

Am urmărit emoțiile nemaîntâlnite ale lui Nicolae Robu în fața lui Alfred Simonis, Vasile Blaga,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 25 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 25.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago