Categories: AlegeriUltima ora

Iohannis, la Timisoara: In timpul mandatului meu, baronii locali vor disparea / FOTO

Mitingul ACL de la Timișoara a strâns în Parcul Rozelor, vineri seară, mii de susținători ai candidatului la președinție Klaus Iohannis. Alături de Iohannis au fost figuri importante ale PNL și PDL. Aceștia le-au vorbit celor prezenți despre motivul pentru care ar trebui să îl voteze pe primarul Sibiului. Klaus Iohannis a promis că vor dispărea baronii locali, dar și că va veni la Timișoara pentru 25 de ani de la Revoluție.

Mitingul ACL a început la ora 19 când pe scena din Parcul Rozelor din Timișoara au urcat Klaus Iohannis, Vasile Blaga (copreședinte ACL), Nicolae Robu (președintele PNL Timiș) și Constantin Ostaficiuc (președintele PDL Timiș). Alături de ei, pe scenă, au fost alte câteva zeci de liberali și democrați liberali, precum Cătălin Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu, Varujan Vosganian și mulții alții. Mitingul a fost moderat de europarlamentarul liberal Cristian Bușoi. Prin mulțime s-au văzut sute de pancarte și steaguri. La eveniment au venit susținători din toată partea de vest a țării, Iohannis fiind în compania celor din Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor sau Caraș-Severin.

Primul care li s-a adresat susținătorilor lui Iohannis a fost Nicolae Robu, primarul Timișoarei. Acesta i-a îndemnat pe oameni să iasă la vot. „Împreună, noi, cei de aici şi milioane de cetăţeni ai acestei ţări, vom face ca, din 16 noiembrie, noul preşedinte al României să fie Klaus Iohannis. Nimeni şi nimic nu ne va împiedica, pentru că în România bate un vânt al schimbării. Vrem un preşedinte care să aibă în spate fapte concrete. Klaus Iohannis a dovedit că poate fi un bun preşedinte al României. Klaus Iohannis este omul care ne va garanta că România va fi un stat de drept, cu oameni muncitori şi harnici, jefuitorii la puşcărie (…) Oraşul Timişoara susţine pe Klaus Iohannis, se va vedea asta în 2 şi în 16 noiembrie”, a spus Robu. Cătălin Predoiu, care ar putea să ajungă prim-ministru dacă Iohannis devine președinte, a luat și el cuvântul: „În urmă cu 25 de ani, sub gloanţele dictaturii, aici s-a strigat libertate, demnitate, prosperitate. Astăzi, faţă de cei care au avut curajul să stea drepţi ca brazii, noi avem datoria să votăm pentru libertatea, demnitatea şi prosperitatea celor care vor veni mâine. Avem datoria să votăm Klaus Iohannis!”.

Vasile Blaga, copreședinte al ACL la nivel național, le-a vorbit celor prezenți despre diferențele dintre Victor Ponta și Iohannis. „Timișoara este locul din care întotdeauna când țara s-a aflat la răscruce a pornit schimbarea. Peste doua luni se vor împlini 25 de ani de când timișorenii s-au ridicat împotriva lui Ceaușescu. Aici în Timișoara s-a vorbit, după mult timp, de democrație. Aici a licărit speranța. Pentru asta le mulțumesc timișorenilor (…) Țara asta are nevoie de un președinte serios, un președinte care să convingă prin fapte, nu prin vorbe, și de aceea ACL îl propune pe omul etalon, al lucrului bine făcut, Klaus Iohannis. Klaus Iohannis va fi președinte”, le-a strigat Blaga celor prezenți.

Iohannis a fost ultimul care a luat cuvântul și le-a vorbit susținătorilor săi pentru aproximativ zece minute. Acesta susține că doar alături de el România poate să prospere și a promis o Românie fără baroni locali. „Dați-mi voie să salut respectuos Timișoara, orașul fanion al Revoluției Române. Aici, în Timișoara, este cel mai potrivit loc să ne gândim că peste nici două luni se îndeplinesc 25 de ani de la Revoluție. Să ne gândim ce Românie am construit în acești 25 de ani. Să ne întrebăm dacă ne-am atins idealul de democrație, de libertate, de stat de drept. (…) Vedem politicieni care se îmbogățesc fără măsură, în timp ce voi munciți. Vedem cea mai urâtă față a politicii românești, vedem scandal și minciună. Asta e România lor, asta e România lui Victor Ponta. Alta este România noastră. România noastră, a voastră și a mea este o Românie, este România lucrului bine făcut. (…) România e a voastră, nu a baronilor locali. Vreau să fac o promisiune publică: în timpul mandatului meu va dispărea din vocabularul politic noțiunea de baron local. Noi vrem o Românie a lucrului bine făcut, fără corupție. (…) Mai fac o promisiune pentru Timișoara. Din respect, după vot, în calitatea mea de președinte ales voi veni aici, în Timișoara să sărbătorim împreuna 25 de ani de la Revoluția Română”, a încheiat Iohannis. După ce și-a încheiat discursul, ACL-iștii, cu Iohannis în frunte, au făcut o baie de mulțime, mergând către ieșirea din Parcul Rozelor.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

29 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

17 ore ago