Marian Vasile si Titu Bojin nu mai cad la pace. Vineri, etapa pe bani pentru comune

O nouă rundă a meciului Marian Constantin Vasile – Titu Bojin a avut loc vineri, la plenul Consiliului Județean Timiș. De când liberalul a fost schimbat din funcția de vicepreședinte al CJ, cei doi nu mai cad la pace, iar insultele și acuzele sunt parcă specificate pe ordinea de zi.

Ședința de plen de vineri, de la CJ Timiș, a început cu scandal. Opoziția și majoritatea nu pot cădea la pace, iar de această dată discuțiile în contradictoriu au pornit de la rectificarea de buget. Grupul ACL susține că ședința de plen și cea pe comisii au fost făcute în grabă și că nu au avut la dispoziție timpul necesar pentru a consulta anexa care arată unde se vor duce banii. Liberalul Marian Constantin Vasile susține că primarii PSD se bucură de mult mai multă atenție. „Am făcut apel să fim chemați, împreună, dar nu ați făcut acest lucru, ați încercat să aruncați mărul discordiei, să discutați doar cu anumite persoane, ceea ce nu se face. Trebuia să ne chemați, toți șefii de grup (…) Aici este vorba despre altceva, despre o misiune politică, a dumneavoastră, ca reprezentant al PSD, pentru campania electorală. Probabil că mai trebuie sa fie plătit câte ceva, un banner (…) Trebuia să ni se dea un răgaz, să știm ce votăm. Nu știm nimic! Noi ar trebui acum să votăm orbește ceea ce nu facem”, a declarat Vasile.

Bojin a luat și el cuvântul și a spus că lucrurile nu stau deloc așa, pentru că l-a chemat în repetate rânduri la discuții pe Nicolae Robu, dar acesta nu a răspuns invitației. „Județul Timiș are o rectificare de buget pozitivă. Nu s-a luat la nimeni, au primit! Într-adevăr, sumele sunt mai mici decât ar fi trebuit sau au nevoie, dar asta nu înseamnă că dacă sunt mai mici trebuie să transformăm în show politic mai multe ședințe ale CJ Timiș. Unele discuții au fost chiar penibile, vorbite așa, ca să fie pentru presă. Cică cineva a luat un milion, cu tabelul în față se vede că nu are nimeni, poate 500.000. Am arătat că primăriile PSD, în totalitatea lor, luat și rotunjit, au mai puțin decât cele PNL sau PDL”, a concluzionat Bojin. Nici la rectificarea de buget pentru drumuri, liberalii și democrat-liberalii n-au votat. Motivul: nu au avut timp să se documenteze. Cei mai mulți bani au ajuns în Lugoj, respectiv 500.000 lei. Bani au ajuns și în comunele unde primarii au decis să schimbe tabăra și să se alăture PSD. Spre exemplu, la Tomnatic au ajuns 150.000 lei, Săcălaz – 100.000, iar la Mănăștiur – 200.000 lei.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago