Categories: Politicieni

Robu: Alina Gorghiu nu a fost impusa de Iohannis, ci aleasa

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, consideră că partidul din care face parte a dovedit că poate trece peste diverse frământări mărunte și a luat cea mai bună decizie în ceea ce privește președintele interimar. El nu exclude însă posibilitatea ca, până în 2017, să aibă loc și un congres care ar putea stabili, eventual, o altă formula de conducere.

Joi, Biroul Permanent Național al PNL a ales-o pe Alina Gorghiu în funcția de președinte al partidului. Deputatul de 36 de ani l-a învins, cu un scor confortabil, pe Ludovic Orban și, imediat după anunțarea rezultatelor, a declarat că va face echipă cu acesta. Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, e mulțumit de această alegere. „Acest moment delicat a fost depășit cu înțelepciune, cu punerea în prim-plan a intereselor partidului nostru și în rezonanță cu așteptările electoratului, așa cum le percepem noi. Ludovic Orban a înțeles să-și joace șansele într-o manieră elegantă, colegială, acceptând rezultatul defavorabil cu seninătate și cu angajamentul de a face echipă cu Alina Gorghiu, astfel încât să putem fructifica la maximum succesul pe care l-am repurtat în alegerile prezidențiale (…) PNL a dovedit încă o dată că este un partid serios, cu oameni inteligenți, capabili să pună mai presus de interesul personal interese colective”, a declarat, vineri, Robu.

Totuși, liderul liberal este de părere că, la un moment dat, ar putea avea loc un congres al partidului, care ar putea pune capăt interimatului. „Nu vă pot spune cât va ține acest interimat. La cum sunt lucrurile rânduite în momentul de față, el ar ține până în 2017, până după alegerile locale și parlamentare din 2016. Nu este exclus însă ca la un moment dat, înainte de 2017, să aibă loc un congres al PNL, care să schimbe ceea ce s-a stabilit în contextul fuziunii. Oricum, dacă acest lucru se va întâmpla, evenimentul trebuie să aibă loc cu suficient timp înainte de alegerile locale din 2016”, crede Robu. Acesta respinge categoric supozițiile conform cărora alegerea Alinei Gorghiu ar fi un semn că președintele Klaus Iohannis nu mai dorește, de fapt, fuziunea cu PDL. „Este o aberație născută din necunoașterea situației din PNL. Alina Gorghiu nu a fost impusă, a fost votată cu un scor foarte bun în BPN. Votul a fost secret, drept urmare nu poate nimeni să spună că a fost impusă. Klaus Iohannis și-a exprimat o preferință, dar nu are mecanismele prin are să poată impune ce poziție să aibă la nivel individual membrii BPN. PNL este un partid democratic, în care nimeni nu impune ”, a declarat președintele PNL Timiș.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

26 de minute ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

2 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

3 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

4 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

10 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

10 ore ago