Categories: JustitieUltima ora

Adam Craciunescu, trimis in judecata, „inculpatul Ilie Sarbu” mai asteapta

Fostul președinte executiv al PSD Timiș Adam Crăciunescu a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane în dosarul retrocedărilor ilegale de la Brașov. Senatorul PSD de Timiș Ilie Sârbu rămâne inculpat în această afacere, cauza lui fiind disjunsă de la primul dosar.

A început procesul în cazul retrocedărilor ilegale de la Brașov, fiind trimise în judecată 13 persoane, printre inculpați figurând nume sonore precum Viorel Hrebenciuc și fiul acestuia, Andrei, deputatul PSD Ioan Adam, senatorul ex-PNL Tudor Chiuariu, dar și fostul președinte executiv al PSD Timiș, Adam Crăciunescu, încă director general al Romsilva. Procurorii DNA au decis, în schimb, disjungerea cauzei în ceea ce-l privește pe senatorul de Timiș Ilie Sârbu, zis și „Tata-socru”. Alături de Sârbu mai figurează senatorul Dan Șova, exclus din PSD, dar și alte multe nume sonore precum așa-zisul prinț Paul și soția sa Lia, judecători și avocați. Potrivit rechizitoriului DNA, Sârbu este cercetat în legătură cu fapte de instigare și folosirea funcției politice pentru obținerea de foloase necuvenite. „Având în vedere faptul că cercetările nu au fost finalizate din motive obiective până la momentul întocmirii rechizitoriului cu privire la toate faptele și persoanele, nefiind lămurită, dincolo de orice îndoială, existența tuturor faptelor și contribuția tuturor persoanelor implicate, se va dispune disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar și continuarea cercetărilor cu privire la: (…) inculpatul Ilie Sârbu, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 și art. 367 alin. 1 Cod penal; inculpatul Dan Șova, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 291 rap. la art. 6, art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000”, se arată în rechizitoriul DNA.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

12 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

16 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 ore ago