Categories: Primăria Timişoara

Blocul de pe Polona ramane unic: primaria nu cumpara in acest an locuinte

Cu o listă de cereri pentru locuințe drastic subțiată, Primăria Timișoara nu va face, în acest an, o achiziție similară cu aceea când a cumpărat blocul de pe strada Polonă. S-a renunțat, cel puțin pentru moment, și la locuințele modulare, așa că sunt șanse minime pentru cei care așteaptă case de la primărie.

Lista de cereri pentru locuințe depuse la Primăria Timișoara a fost „periată” în cea de-a doua jumătate a anului trecut. S-a ajuns astfel de la peste 6.000 de cazuri la aproximativ 600. Primarul Nicolae Robu nu le dă însă prea mari speranțe celor care așteaptă să se repete minunea de anul trecut, când municipalitatea a cumpărat un bloc întreg. „Lista reactualizată de locuințe sociale a devenit mult mult mai scurtă decât era. S-a micșorat de peste zece ori, ceea ce eu intuiam. Nu sunt însă șanse de soluționare a acestor circa 600 de cereri, pentru că nu mai avem locuințe și nici nu ne mai putem permite să cumpărăm masiv, cum am făcut anul trecut. Am cumpărat un bloc, am făcut fericite 109 familii, dar anul acesta nu mai putem face același lucru”, spune edilul.

Primăria nu a renunțat totuși la ideea de a cumpăra locuințe modulare, dar cu siguranță nu se va întâmpla în acest an. „A fost în discuție și achiziția unui bloc de pe strada Ialomiței. Ne-ar fi interesat dacă lucrurile ar fi fost limpezi acolo, fără complicații de ordin juridic și dacă am fi putut ajunge la un preț convenabil. Locul este bun pentru o altă categorie de solicitanți decât cei care au mers pe strada Polonă, care erau într-o situație disperată. A apărut în discuție și cumpărarea unui alt bloc în zona Polonă, dar nu ne interesează decât dacă, prin absurd, se ajunge la un preț foarte, foarte scăzut”, susține Nicolae Robu.

Primăria Timișoara a plătit pentru blocul de pe strada Polonă peste 900.000 euro. După reamenajare și recompartimentare, unele garsoniere fiind unite, creându-se astfel apartamente cu două camere, 109 familii s-au mutat în casă nouă. Au avut prioritate la aceste repartiții persoaele evacuate. Chiria pentru o garsonieră este de 50 de lei/lună. Oricum, încă la inaugurarea blocului, Robu spunea că locuințele sociale nu sunt o prioritate. „Nu putem deveni un oraș asistențial. Primăria Timișoara nu rezolvă problema locuinței pentru mii și mii de cetățeni. Cei care sunt valizi, care pot munci, care-și pot câștiga existența, trebuie să se ajute ei înșiși”, spunea primarul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

O oră ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

6 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

6 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

14 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

17 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

17 ore ago