Categories: Timp liber

„Exitul” de Timisoara ar putea fi organizat in poligonul de la Padurea Verde

Cel mai nou festival programat în această vară la Timișoara, „puiul” Exitului de la Novi Sad, își caută… casă. Organizatorii sârbi și autoritățile locale analizează diverse locuri în care ar putea să se țină evenimentul. Varianta Muzeul Satului Bănățean a căzut, dar a fost găsită o altă soluție, în aceeași zonă. Decizia finală urmează să fie luată în scurt timp.

Festivalul Exit, la Novi Sad, a fost desemnat, în 2014, cel mai bun festival mare din Europa, fiind votat de peste 620.000 de oameni, care au avut de ales între 360 de alte evenimente. Echipa care a făcut posibil acest lucru discută, de aproape jumătate de an, cu autoritățile locale despre un astfel de festival în Timișoara. Totul a plecat de la jurnalistul Flavius Băican, încântat până peste poate de experiența Exit. Sârbii i-au prezentat viceprimarului Dan Diaconu un plan bine argumentat și au reușit să-l convingă. În agenda culturală a PMT pentru 2015, Timisoara International Music Festival are prevăzută suma de 900.000 de lei, adică puțin peste 202.000 de euro. Acesteia i se adaugă încă 100.000 de euro din partea CJ Timiș.

Acum se caută locul potrivit pentru desfășurarea unui festival la care sunt așteptați în jur de 15.000 de spectatori. Cea mai discutată variantă a fost cea a Muzeului Satului Bănățean, însă, după o analiză atentă, aceasta a căzut. „Locația ideală trebuie să permită accesul ușor al participanților, să existe sau să fie posibilă extinderea transportului în comun, să fie îndeajuns de spațioasă pentru amplasarea a cinci scene și să îndeplinească anumite cerințe tehnice legate de electricitate, drumuri și platforme. Una dintre locațiile cele mai potrivite identificate este cea a poligonului de la Pădure Verde. Suprafața este suficientă, accesul este permis de pe mai multe artere, iar apropierea față de pădurea creează un ambient extraordinar. Acum se analizează posibilitățile tehnice de realizare”, spune viceprimarul Dan Diaconu. Timisoara International Music Festival va avea loc, cel mai probabil, la începutul lunii iunie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

O oră ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

O oră ago

Retim, amendată cu 137.000 de lei. Primarul spune că nu are mijloace de sancționare a societății

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

2 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

5 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

6 ore ago