Categories: SocialUltima ora

Cazare de lux si gradinita pentru catei si pisici! Totul, la Facultatea de Medicina Veterinara / FOTO

Stăpânii de pisici și căței aflați în căutarea unui spațiu în care să-și cazeze favoriții pe perioada vacanțelor nu trebuie să caute mai departe de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Aici există atât o pensiune de animale, cât și o „grădiniță”, unde vă puteți lăsa cățeii și pisicile în perioada în care sunteți la serviciu.

Facultatea de Medicină Veterinară a USAMVBT are de acum o pensiune de animale nou-nouță. Aici, câinii și pisicile nu doar că pot fi cazați în cele mai bune condiții, dar, în același timp, le este studiat și comportamentul. Astfel, când stăpânii vin după ele, vor putea să afle cum se comportă patrupedule lor chiar din gura experților. Este vorba despre o evaluare obiectivă, pe care stăpânii s-ar putea să nu poată să o facă singuri. La Pensiunea de Animale UEX nu se taxează decât cazarea patrupedelor, iar majoritatea celorlalte servicii sunt gratuite. „Partea de studiu comportamental, pentru că noi facem și cercetare, este gratis. Acest studiu constă în evaluarea comportamentului animalului pe parcursul cazării aici. Noi observăm cum se comportă animalele în timpul plimbărilor, în timpul în care interacționăm cu ei, dar și când interacționează cu alte animale. La sfârșit, emitem un raport și putem face recomandări”, spune medicul veterinar Irina Patraș, responsabilul de proiect.

În ceea ce privește tratamentul animăluțelor care sunt cazate aici, stăpânii nu trebuie să-și facă niciun fel de problemă. Cățeii sunt plimbați de trei ori pe zi, au un țarc de joacă în aer liber, boxe foarte încăpătoare, pline de jucării, și sunt periați în funcție de tipul de blană pe care îl au. Pisicile sunt și ele tratate ca niște prințese. Felinele au boxe uriașe și zeci de jucării. Mai mult, dacă stăpânii doresc, acestea pot fi cazate în spații care au tunele subterane care unesc mai multe boxe. Astfel, pisicile se pot plimba să și pot să facă o vizită la vecine când au chef de joacă. Toate boxele sunt dotate cu camere de supraveghere, urmând să se implementeze și un sistem prin care proprietarii vor putea să urmărească prin Internet exact ceea ce face animăluțul lor. La pensiune există opt boxe pentru câini și 11 boxe pentru pisici, iar cei care vin cu două animale pot alege ca acestea să stea împreună.

Prețurile pentru cazarea cățelilor pleacă de la 20 de lei pe zi și ajung până la 30 de lei în funcție de durata de cazare. La pisici, cazarea începe de la 12 lei pe zi și ajunge până la 18 lei. Există și un sistem de „grădiniță”, unde stăpânii pot să-și lase animalele cât timp sunt plecați la lucru, între orele 7,30 și 17,30. Proiectul a fost realizat din fonduri europene și stă sub atenta coordonare a medicului veterinar Irina Pătraș. Alături de ea au lucrat studenți, care s-au asigurat că spațiul este cât se poate de primitor pentru animăluțe.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago