Categories: PoliticieniUltima ora

Plecarea lui Dorin Cutu din PSD, o cacealma nereusita

În ultima perioadă mai multe site-uri de știri l-au dat pe consilierul județean Dorin Cutu ca fiind ca și plecat din PSD. Ba s-a speculat că ar fi urmat și de finul său, Sorin Cociobea, care pare să nu se descurce dacă nu cară geanta cuiva, după ce ani de zile a cărat-o pe cea a deputatului Alin Popoviciu.

Destinația celor doi ar fi PMP, partidul lui Traian Băsescu și al Elenei Udrea, ultima puțin ocupată în ultima perioadă. Dorin Cutu și Sorin Cociobea au trecut de la PDL la PSD în toamna anului trecut, profitând de ordonanța traseiștilor. Plecarea celor doi nu este însă confirmată de niciuna dintre persoanele care ar putea avea legătură cu subiectul în cauză. Cutu a spus, că nu pleacă nicăieri, iar vicepreședintele PSD al CJ Timiș, Călin Dobra, ne-a declarat că a discutat personal cu „demisionarul”, fiind asigurat că nu-i nimic adevărat în aceste zvonuri.

Mai mult, președintele PMP Timiș, Roxana Iliescu, afirmă că nici măcar nu-l cunoaște personal pe Cutu, știindu-l doar din auzite. „Nu știu nimic pe acest subiect. Pot să confirm, cel puțin personal, eu nu am conștiință să fi fost vreo discuție de genul acesta. Până la acest moment nu știu absolut nimic (…) Știu despre cine este vorba, dar nu ne cunoaștem personal. Nu am discutat, nu am număr de telefon, nu l-am contactat niciodată și nici invers”, ne-a declarat Iliescu. Și totuși care ar fi originea acestor zvonuri, fiindcă nu prea există fum fără foc? Mai multe surse ne-au declarat că, într-adevăr, atât Cutu, cât și Cociobea ar avea unele nemulțumiri vizavi de PSD. Mai ales că acest partid se pregătește de opoziție, în timp ce partidul trădat de cei doi (PDL) se antrenează pentru a prelua puterea.

Astfel, lui Cutu i s-ar fi promis șefia Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Timișoara, instituție regională în fruntea căreia a fost numit recent, sprijinit de UNPR, un anume Marcel Fonta. Cutu a fost angajat în această instituție în momentul în care a intrat în PSD, dar ca șef la nivelul județului Timiș. În schimb, lui Cociobea i s-ar fi promis șefia Oficiului Teritorial pentru IMM-uri, în locul liberalului Adrian Pășcuță. O altă variantă era ca finul Cociobea să ajungă în locul nașului la ISCTR, în cazul în care Cutu promova la nivel regional. Or, niciuna din aceste promisiuni n-a fost onorată. Ca atare, zvonurile cu plecarea celor doi din PSD nu sunt altceva niște presiuni la adresa liderilor social-democrați. Sau, în limbaj pokeristic, o cacealma. Adică plusezi la pot (în cazul de față solicitarea unor funcții), dând impresia că ai o carte bună în joc (un partid la care te-ai duce). Acum rămâne de văzut cât de buni „jucători” sunt cei din PSD și dacă vor „plăti” această cacealma.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago