Categories: Primăria Timişoara

Simonis: Robu ameninta degeaba, nu detine adevarul absolut

Ședința cu scântei de marți după-amiază a Consiliului Local Timișoara are efecte și cu o zi mai târziu. Unul dintre consilierii care s-au contrat, din nou, cu primarul Nicolae Robu așteaptă scuze publice pentru ieșirea acestuia și crede că edilul judecă lucrurile cu unități de măsură diferite.

Ultimul plen al CL s-a lăsat cu scandal, în principal din cauza proiectului legat de finanțarea echipei de fotbal ACS Poli. Amendamentul prin care un milion de lei va trebui alocat exclusiv pentru centrul de copii și juniori l-a enervat la culme pe primarul Nicolae Robu, care a răbufnit la adresa independentului Bogdan Herzog, a consilierilor PSD și chiar a liberalului Ștefan Sandu. Reacția edilului a fost taxată, miercuri, de Alfred Simonis (PSD). „Când majoritatea din Consiliul Local Timișoara a luat această decizie, primarul universitar al orașului nostru nu și-a mai reținut în niciun fel limbajul și nervozitatea, a proferat injurii și a amenințat consilieri locali, pe cei care au îndrăznit să judece altfel, să judece mai echilibrat alocarea fondurilor pentru activități sportive. Așteptăm scuze publice din partea primarului universitar al orașului nostru (…) care trebuie să se obișnuiască cu rolul său executiv și cu faptul că nu este un unic deținător al adevărului”, susține social-democratul.

Simonis reclamă și o altă situație pe care o consideră inacceptabilă: angajarea de avocați externi. „O parte din colegii consilieri au fost de acord cu propunerea primarului Nicolae Robu şi a secretarului Ioan Cojocari şi au avizat prin vot angajarea unui avocat care să apere instituţia în procesul pe care îl are cu Curtea de Conturi (…) este vorba despre finanţarea echipei Politehnica Timişoara, în perioada când aceasta aparținea lui Marian Iancu. (…) Mai marele Serviciului Juridic, secretarul Ioan Cojocari, este protejat cu bună ştiinţă de către Nicolae Robu în această speţă”, susține consilierul local. Conform acestuia, PMT a pierdut, pe mâna propriilor juriști, mai multe procese, în urma cărora este obligată să plătească despăgubiri însemnate. „Acest lucru ne face să ne întrebăm dacă nu au fost pierdute cu bună ştiinţă. În cazurile amintite, Nicolae Robu nu a avut o atitudine atât de tranşantă ca şi acum, nu a expus public dorinţa de a angaja case de avocatură, lucru care arată cât de eficientă este administraţia Robu”, conchide Alfred Simonis. Chiar miercuri, 4 martie, a fost pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, dosarul având ca obiect cererea de suspendare, formulată de PMT împotriva executării deciziei civile prin care a fost respins apelul municipalității împotriva unei sentințe care obligă instituția la plata a 3,4 milioane de euro. Este vorba de deja celebrul proces de la ștrandul Termal.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago