Categories: SocialUltima ora

Un bebelus din Saravale a murit dupa ce ar fi fost tratat de primarul-medic! Acesta spune ca nu el l-a consultat

Situație ciudată în localitatea Saravale. Primarul Sava Stoian, de meserie medic, este suspectat că ar fi administrat un tratament greșit unui bebeluș de trei luni, în urma căruia copilul ar fi murit. Doctorul-primar susține însă că moartea sugarului a survenit din cauza altei boli și, oricum, nu el a prescris tratamentul.

Primarul din Saravale, Sava Stoian, este și medic de familie în localitatea pe care o conduce. În luna martie, acesta a tratat la cabinet un copil bolnav de bronșită. „Eu vă relatez din ce mi-au spus cetățenii și încă un alt consilier. A murit un copil de trei luni, tratat de primarul în funcție, care, după ce a câștigat alegerile, a continuat să-și facă meseria la cabinetul medical. (…) Are un număr suficienți de asigurați și merge acolo. Se pare că i-ar fi dat copilului, care avea trei luni, un sirop prea puternic pentru el. Copilul nu a fost internat la spital. A fost poliția aici și am înțeles că au fost și reprezentanți de la colegiul medicilor”, spune consilierul local Petrișor Liviu.

Sava Stoian admite că bebelușul a fost consultat la cabinetul lui, dar nu de el. În plus, copilul s-a simțit mult mai bine după ce i-a fost administrat tratamentul. Ulterior însă, starea lui s-a agravat din nou, dar părinții nu s-au mai prezentat la medic. „În urma tratamentului, copilul s-a însănătoșit, dar apoi s-a îmbolnăvit din nou, iar mama nu a mai venit. Tratamentul i s-a administrat, cred, în 10 martie și a murit în 23 martie. Cele două incidente nu au nicio legătură. Am discutat cu mama și cu unchii lui și mi-au spus că, în ultimele trei zile, copilul a fost foarte bine. S-a jucat, a râs. (…) Doamna doctor i-a prescris tratament pentru bronșită”, ne-a declarat primarul din Saravale. Conform acestuia, tratamentul primit la cabinetul său a constat într-un sirop cu antibiotice.

Sava Stoian se află la primul mandat de primar, după ce a câștigat alegerile locale din 2012, candidând pe lista USL. Lui îi aparține singurul cabinet de medic de familie din Saravale, având înscrisă pe listele sale aproape toată populația comunei. Imediat după alegeri, Sava Stoian a mai angajat un doctor la cabinetul său, ca să nu fie acuzat de incompatibilitate și de faptul că nu-și face treaba la primărie. Stoian are contract cu CJAS Timiș și un program la cabinet în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 8 și 13, respectiv marți și joi, între orele 16 și 21, iar program de teren, luni, miercuri și vineri, orele 13-15, precum și marți și joi, orele 14-16. (sursa foto: www.renasterea.ro)

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

21 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

35 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago