Robu, somat de PSD: Nu-l dati afara pe Cojocari, nu mai votam nimic! Le cerem colegilor sa faca la fel

Se anunță vremuri ciudate în CL Timișoara! Câtă vreme Ioan Cojocari dă OK-ul pe proiectele de hotărâri de consiliu local, grupul PSD nu le va mai vota și va cere și celorlalți aleși să facă același lucru. Asta, până când Nicolae Robu îl va da afară pe „nea Jean”.

La finele săptămânii trecute, după ce Curtea de Apel Timișoara a respins recursul primăriei la raportul Curții de Conturi privind finanțarea lui Poli „a lui Iancu”, PSD Timiș i-a cerut primarului Nicolae Robu să-l demită pe secretarul Ioan Cojocari. Solicitarea a fost ignorată însă de edil, astfel că social-democrații mai fac o încercare de a-i atrage atenția acestuia. „Grupul PSD va propune celorlalţi consilieri municipali să nu mai votăm niciun proiect însoţit de aviz de legalitate semnat de Ioan Cojocari. Potrivit instanţei de judecată, Ioan Cojocari se face în mare măsură vinovat pentru finanţarea ilegală cu 31,6 milioane de lei a echipei de fotbal”, susține consilierul local Alfred Simonis. PSD îl „somează din nou” pe edil să facă demersurile legale pentru eliberarea din funcţie a lui Cojocari, „promisiune neonorată din campania electorală”, şi să demareze procedurile de recuperare a prejudiciului. „Considerăm prioritate aceste două măsuri, însă totul depinde de edilul Timişoarei, care este mult mai preocupat de soarta presei şi a jurnaliştilor timişoreni decât de soluţionarea problemelor reale cu care se confruntă instituţia pe care o reprezintă”, mai spune Simonis.

În campania electorală din 2012, candidatul Nicolae Robu nu era sigur că, în cazul în care va deveni primar, va putea lucra cu Ioan Cojocari, despre care spunea că nu crede că îndeplinește condițiile necesare pentru a rămâne secretar al PMT. În august 2012, primarul Nicolae Robu își nuanța declarațiile. „Am spus că nu lucrez cu oameni care nu au respect faţă de cetăţeni, corectitudine, cinste, eficienţă şi competenţă. Nu am spus niciodată că îl voi da afară pe Cojocari din primărie”, afirma Robu. În toamna aceluiași an a apărut noua organigramă a primăriei, în care atribuțiile lui „nea Jean” erau mult reduse. Jumătate de an mai târziu, Cojocari îl compara pe edil cu… o mașină nemțească! „Stilul de muncă al domnului Robu este foarte alert, e ca un Mercedes care prinde imediat viteză. Și-ar dori ca problema să fie rezolvată ieri, ceea ce nu e posibil în administraţie”, spunea secretarul PMT. Cojocari ocupă această funcție din 1992.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

55 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago