Fiindca nu respecta regulile, terasa lui nea Andrei va fi demolata, dar nu se stie cand

Toate terasele din Piața Operei trebuie să fie amplasate pe fix 14 plăci de pavaj, exact pe mijloc, pe Surogat și pe Corso. Cu excepția uneia, rămase de anul trecut, cu tot cu grătar, ele respectă, în mare, regulile. Primarul Nicolae Robu promite că aceasta va fi demolată.

Regulamentul de funcționare a teraselor a fost votat, la începutul lunii aprilie, de consilierii locali. Terasele sunt amplasate deja, așa cum a anunțat primarul Nicolae Robu, pe mijlocul celor două laturi ale pieței. Proprietarii acestora au fost nevoiți să numere plăcile de pavaj, ca să se încadreze în prevederile noului regulament. Fiecare terasă trebuie amplasată pe o lățime de 5,88 m, adică 14 plăci, lăsând, în partea dinspre zona verde de pe centrul Pieței Operei, fix nouă plăci, pe o lățime de 3,78 metri. „Sunt stabilite niște reguli foarte clare, de unde să înceapă terasa dinspre zid și unde să se termine înspre parc. Trebuie să asigurăm o anumită lățime a aleilor pietonale, atât înspre clădiri, cât și înspre parc. Acoperirea teraselor va fi cu marchiză și le impunem să și împrejmuiască terasa cu jardiniere cu flori”, explica primarul Nicolae Robu.

La o lună de la aprobarea regulamentului, Piața Operei s-a umplut de terase, toate aranjate după noile reguli. Toate, cu excepția uneia: cea a unuia dintre restaurantele centrale, care nu a fost desființată nici peste iarnă. Dotată cu o copertină, dar și cu o adevărată bucătărie în aer liber, cu tot cu grătar pentru fleici și mici, aceasta a rămas pe vechiul amplasament. Mai mult, în afara ei au fost puse un șir sau două de mese. Primarul Nicolae Robu s-a declarat uimit de faptul că terasa nu respectă regulile. „Nu beneficiază de tratament special (…) I-am transmis domnului Andrei, personal, că trebuie să se conformeze noului regulament. Este un om care a făcut treabă bună în Timișoara. A cerut câteva zile păsuire și a existat înțelegere, dar la nivel de zile”, spune edilul. Robu nu știe însă cam când ar putea fi demolată terasa neregulamentară și nici de ce a mai apărut un rând de mese. „Nu știu, nu am văzut… o să trimit pe cineva la dânsul. Va trebui să se conformeze categoric. Regulamentul este regulament și trebuie respectat. Nu avem aici nicio rațiune pentru a trata special pe cineva nici pozitiv și nici negativ”, a conchis primarul Timișoarei. Restaurantul căruia îi aparține terasa este cunoscut printre politicienii locali, care au organizat, de-a lungul timpului, tot felul de petreceri, cu diverse ocazii.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

O oră ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago