Categories: Primăria Timişoara

Pana la receptia finala, pe Stefan cel Mare se schimba bordurile stricate de TIR-uri

Pe strada Ștefan cel Mare, pe care se circulă, în sfârșit, normal, pe ambele sensuri, după un an de șantier, lucrările continuă. Așa cum a anunțat primarul Nicolae Robu, pe partea de carosabil terminate în decembrie se schimbă bordurile și se aduc la nivel gurile de canal. Totul e considerat normal și se face pe banii constructorului, înainte de recepția finală.

Șantierul din zona fabricii de bere a fost deschis în aprilie 2014. Lucrările prevedeau reabilitarea liniei de tramvai și modernizarea carosabilul pe str. Ștefan cel Mare, pe tronsonul între St. O. Iosif și 1 Decembrie. SC Porr Construct a câștigat licitația, pentru 24,7 milioane de lei, cu un termen de execuție de nouă luni. La începutul lui decembrie 2014 a fost redeschisă circulația tramvaielor și, parțial, pe jumătate de carosabil, pentru mașini. Lucrările au fost reluate în martie, iar traficul a fost redeschis în totalitate la finele lunii aprilie. Încă de la revenirea muncitorilor pe șantier, primarul Nicolae Robu spunea că va mai fi nevoie de lucru pe bucata de carosabil finalizată în decembrie. „Până la recepție se vor mai impune, evident, anumite remedieri de pe partea care a fost dată în folosinţă. Acolo a fost un trafic infernal, totul a fost concentrat pe acea parte… Când faci o recepţie totul trebuie să arate ca nou”, explica edilul.

Muncitorii au reapărut deja pe stradă, la mai puțin de o săptămână de la redeschiderea totală a traficului. „Au fost anumite borduri care au fost mişcate sau deteriorate de TIR-uri care au urcat peste ele. Nu e problema noastră, noi avem o recepţie de făcut şi la momentul recepţiei – lucrarea nu este încă recepţionată – trebuie să fie totul în bună stare. Orice remedieri, orice intervenţii, se fac pe aceiaşi bani care au reprezentat valoarea de adjudecare a lucrării la licitaţie”, a declarat, marți, primarul Timișoarei. În zonă se mai aduc la nivel gurile de canal și se înlocuiesc bordurile ciobite. Conform reprezentanților primăriei, spațiul verde a fost refăcut deja de trei ori, după ce șoferii s-au urcat cu mașinile pe el. Acum au fost plantat copaci. Lucrarea urmează să fie recepționată, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago