Categories: Timp liberUltima ora

Holograf a cantat pentru 60 de ani de Radio Timisoara / FOTO

Pentru că spre seară ploaia torențială care a căzut sâmbătă s-a oprit, timișorenii care au rămas în oraș în mini-vacanța de 1 mai au luat cu asalt Piața Operei. La aniversarea a 60 de ani, Radio Timișoara a dat drumul distracției, oferindu-le ascultătorilor un concert Holograf. Sărbătoarea continuă până marți.

Prima emisiune a Radio Timișoara a fost transmisă în eter pe 5 mai 1955, când vocile Emiliei Culea și a lui Andrei Dângă au pătruns în casele bănățenilor. 60 de ani mai târziu, Radio Timișoara înseamnă emisiuni în zece limbi transmise pe patru frecvenţe, care acoperă mare parte a judeţelor din vestului României. Toate cele trei programe, FM, AM şi Arad FM, sunt transmise și online, așa că pot fi ascultate din orice colţ al lumii. Aniversarea unei astfel de vârste rotunde a început sâmbătă, cu piticul și copiii de la „Piti-Show”, micii artiști de la The Wizards, trupele Corso și Pragu’ de sus. Seara s-a încheiat cu un concert Holograf, Bittman & co fiind aplaudați la scenă deschisă de miile de spectatori care au cântat non-stop alături de ei.

Duminică seara, Radio Timișoara a pregătit un alt spectacol de ținută, într-o altă cheie însă. De la ora 20 este programată o gală de operă, operetă și balet, cu participarea extraordinară a soliștilor vocali și de bale: Narcisa Brumar, Lăcrimioara Cristescu, Crina Vezentan, Gabriella Varvari, Alina Mihai, Cristian Bălășeșcu, Remus Alăzăroae, Cristian Rudic, George Proca, Alin Radu, a Cvartetului „Incanto Quartetto”, a Orchestrei și Corului ORT. Petrecerea aniversară se încheie marți. Între orele 10 și 14, are loc, la sediul de pe str. Pestalozzi, nr. 14 A, la Ziua Porților Deschise, iar de la ora 19, la Sala Capitol va avea loc un spectacol folcloric. Din Arad participă grupul vocal „Sânzienele” îndrumat de prof. Marioara Miclea, Petrică Paşca, Cornelia Căprariu Roman şi Roxana Suciu, din Bihor vin Florica Zaha, Liviu Buţiu şi Antonela Ferche Buţiu, din Caraş-Severin, Petrică Miulescu Irimică, Maria Didraga şi Iasmina Iova, din Hunedoara, Cristian Fodor, Ovidiu Olari şi Lorena Pascu, iar din Timiş, Liliana Laichici, fraţii Radu şi Ilie Vincu şi Georgiana Necşa. Spectacolul va fi transmis în direct de Radio Timişoara, TVR Timişoara şi va fi preluat de TVR 3.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

4 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

7 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

7 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

10 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

12 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

12 ore ago