Categories: Primăria Timişoara

Timisoara este „orasul cu cea mai extinsa retea de piste de biciclete”! Robu cere respect in trafic

Primarul Nicolae Robu a ajuns la concluzia că Timișoara este orașul în care există cea mai extinsă rețea de piste de biciclete și le cere pietonilor, șoferilor și bicicliștilor să dea dovadă de „convivialitate” și să se respecte reciproc. Între timp, în Piața Operei a intrat în vigoare restricția pentru bicicliști.

Timișorenii pietoni și șoferi se plâng pe capete, în ultima perioadă, de comportamentul bicicliștilor. Asta susține primarul Nicolae Robu, care spune însă că „până la blamarea în bloc a bicicliștilor este drum lung”. „Cazurile punctuale ce-mi sunt prezentate sunt reprobabile, eu însumi asistând la o scenă în care, pe Mărășești, un biciclist cu viteză foarte-foarte mare era cât pe ce să lovească în plin un tânăr pieton, doar reflexul excelent, mult peste medie, al acestuia evitând o tragedie (…) Bicicliștii, în majoritatea lor covârșitoare, sunt oameni serioși, cum sunt și majoritatea covârșitoare – deci: nu toți! – a pietonilor și majoritatea covârșitoare – deci: nu toți! – a șoferilor. Soluția nu este ca, plecând de la cazurile izolate, să ne ostilizăm unii împotriva altora, ci să ne respectăm reciproc și să trăim în convivialitate. Eu mă bucur că în Timișoara sunt mulți și din ce în ce mai mulți bicicliști și voi continua campania de creare de cât mai multe piste de biciclete. Din păcate, tramele străzilor noastre nu au fost gândite pentru facilitarea creerii de piste de biciclete, dar încercăm să valorificăm cât mai rațional ce avem”, a notat, sâmbătă după-amiază, pe Facebook, Robu.

Edilul face apel la respect și mai oferă un argument pentru acesta. „Trebuie spus, însă: dincolo de imperfecțiunile inerente, Timișoara este, de departe, orașul din România cu cea mai extinsă rețea de piste de bicicletă. Vă rog, deci: pietoni șoferi și bicicliști, respectați-vă reciproc! În orașul nostru drag e loc pentru toți”. Bicicliștii au reclamat de nenumărate ori până acum ciudățeniile pistelor create de municipalitate. De la pistă îngustă de… 35 de centimetri la trasee pline de curbe, „gândite” de specialiști, nimic nu lipsește din orașul de pe Bega. Pe de altă parte, de la 1 mai a intrat în vigoare restricția de traversare a Pieței Operei pe două roți. Bicicliștii care pedalează între orele 18 și 22 prin piață și pe strada Alba Iulia pot primi amenzi de până la 200 de lei. Restricția este valabilă până în 31 octombrie.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago