Primavara, vremea perfecta pentru escapade prin Europa / FOTO

Bucuria anotimpului cald atrage după ea bucuria ieşitului din casă, a plimbărilor cât mai lungi în aer liber, a descoperirii frumuseţilor lumii. De fiecare dată când simți nevoia unei escapade care să-ţi umple sufletul de frumuseţe, cele mai potrivite alegeri sunt city-breakurile în care, în doar câteva zile, îţi încarci bateriile pentru câteva luni.

Agenţia de turism Ultramarin a pregătit, în această vară, destinaţii de week-end cu plecare din Timişoara: oraşe europene de o frumuseţe remarcabilă, care trebuie vizitate măcar o dată în viaţă. De la Szeged, Belgrad, Budapesta sau Viena, până la Praga, Cracovia, Bratislava, Veneţia, castelele din Bavaria sau minunile naturii din Croaţia şi Slovenia, fiecare poartă o aură de istorie îmbinată cu bogăţii vizuale de neuitat. Ultramarin are plecări cu autocare moderne şi însoţitor de grup ce oferă informaţii pe toată durata excursiei către destinaţiile prezentate.

Szeged, frumosul oraş maghiar aflat foarte aproape de graniţa cu România, poate fi vizitat pe îndelete îtr-o excursie de o zi, începând cu Piaţa Szecheny, una dintre cele mai mari şi mai frumoase pieţe din Europa mijlocie, continuând apoi cu prefectura, construită în stil neobaroc şi legată de palatul învecinat prin „Podul Suspinelor”, Palatul Grof, Teatrul Naţional şi Piaţa Domului. Belgradul poate fi şi el vizitat într-o zi, timp suficient pentru a străbate la pas Catedrala Sfântul Sava, parcul Kalemegdan (inclusiv cetatea Belgradului), zona oraşului vechi, Piaţa Republicii sau fermecătoarea străduţă Skadarlia.

Budapesta este fermecătoare, ori de câte ori ai vizita-o. Bastionul Pescarilor, Biserica Mathias Rex, Citadela, Basilica Sfântul Ştefan, Piaţa Eroilor sau Grădina Zoologică sunt doar câteva dintre cele mai frumoase obiective ale capitalei de pe malul Dunării. Excursia durează două zile şi include şi o croazieră cu vaporaşul. Timp de trei zile, puteți vizita splendoarea maiestuoasă a Vienei, unul din cele mai frumoase oraşe ale lumii, unde timpul este întotdeauna insuficient pentru spectacolul arhitectural. Palatul Schönbrunn, palatul Hoffburg, Palatul Belvedere, Opera, Domul Sfântul Ştefan sunt doar câteva dintre opririle… obligatorii. Excursia la Praga durează patru zile şi cuprinde vizite la cele mai frumoase obiective din Oraşul Vechi, din Cartierul Mic, dar şi din Oraşul Nou, precum şi o excursie opţională la Karlovy Vary, celebra staţiune balneoclimaterică.

Castelele bavareze vă vor fermeca definitiv. Herrenchiemsee, Hohenschwangau, Neuschwainstein, Nymphenburg sunt castele de basm ridicate de regele Ludovic al II-lea de Bavaria, iar pașii vi se vor pierde prin strălucirea şi opulenţa vremurilor trecute. Tot în această excursie se vizitează frumoasa Abaţie Melk, Biserica Weis de la poalele Alpilor, dar şi oraşele Salzburg şi München. Cracovia este o destinaţie specială, în care Ultramarin vă propune să faceţi un tur al celor mai frumoase obiective ale fostei capitale poloneze, dar şi o excursie la Auschwitz, cel mai mare lagăr nazist din cele două războaie mondiale.

Splendoarea naturii cu peisaje unice poate fi văzută într-o excursie de patru zile în Croaţia şi Slovenia – parcuri naturale, lumi subterane, oraşe fermecătoare. Toate, în culorile fermecătoare şi vii ale primăverii care tocmai s-a instalat. La mijlocul lunii august, chiar de Sfânta Maria, vă propunem un city break special, în care vom vizita „Capitalele Dunărene”: Viena, Bratislava, Budapesta – într-o excursie superbă de patru zile. Detaliile acestor city-breakuri organizate de Agenţia de turism Ultramarin pot fi găsite aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

2 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

3 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

6 ore ago