Categories: Sănătate

Voluntarii au facut miracole! Sectia de pediatrie de la Babes a fost redeschisa / FOTO

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” are, în sfârșit, o secție de pediatrie la standarde înalte. Totul se datorează muncii a peste 200 de voluntari, care și-au dedicat timpul acestei cauze. De acum, micuții internați vor avea parte de condiții bune, de curățenie și un spațiu decorat frumos care va încerca să-i mai înveselească.

Secția de pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a fost redeschisă vineri. De acum, copiii vor fi internați în 12 saloane curate, puse la punct și cu mobilier nou. Întreaga secție a beneficiat de reabilitare, fiind amenajate atât bucătăria, cât și camera asistentelor. Pentru reabilitare a fost nevoie de nouă luni de muncă, totul fiind realizat de voluntari. Oamenii și-au dedicat timpul pentru acest proiect, aici lucrând peste 200 de persoane. Banii pentru reabilitare, aproximativ 100.000 de euro, au venit din sponsorizări.

Renovarea a fost supravegheată atent de Ioana Vârtosu, fondatorul Asociației „Școala Mamei Junior”, care este și inițiatorul proiectului. Ea a povestit că, la început, și-a propus să renoveze doar un salon, care să poată fi folosit ca exemplu pentru o viitoare reabilitare, dar a decis să continue. Alături de ea au venit o mulțime de voluntari, unii doar pentru o jumătate de oră, alții pentru sute. Un mare ajutor a venit și din partea Penitenciarului Timișoara, care a adus 12 persoane la Spitalul „Victor Babeș” pentru a lucra. „Nu este nici primul, nici ultimul spital în care ne oferim disponibilitatea de a îmbunătăți condițiile de muncă și de cazare pentru personal și pentru pacienți. Printre beneficiari suntem noi, familiile noastre, persoanele private de libertate, rudele acestora. (…) Absolut toți cei care au participat la aceste activități au venit pe bază de voluntariat”, a declarat chestorul Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timișoara.

Ioana Vârtosu a povestit, emoționată, că lucrările nu au decurs ușor, dar în final, tot efortul a meritat. „A fost greu și au fost multe ore și multă oboseală, uneori am și cedat… Cel mai mare impediment a fost lipsa banilor, (…) Voluntariatul devine o recompensă la final, munca nu este degeaba și de aceea și voluntarii au venit aici, să vadă rezultatul muncii lor. (…) Au fost doamne care au venit aranjate, cu unghiile făcute, dar nu au plecat așa. Însă nu au regretat nicio secundă, pentru și-au dat seama că munca lor contează”, a declarat Ioana Vârtosu. La evenimentul de lansare au fost prezente zeci de persoane, atât angajați ai spitalului, cât și voluntari care s-au implicat în realizarea proiectului. De asemenea, reinaugurarea a fost difuzată live pe internet pe un website dedicat mămicilor.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago