Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” are, în sfârșit, o secție de pediatrie la standarde înalte. Totul se datorează muncii a peste 200 de voluntari, care și-au dedicat timpul acestei cauze. De acum, micuții internați vor avea parte de condiții bune, de curățenie și un spațiu decorat frumos care va încerca să-i mai înveselească.
Secția de pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a fost redeschisă vineri. De acum, copiii vor fi internați în 12 saloane curate, puse la punct și cu mobilier nou. Întreaga secție a beneficiat de reabilitare, fiind amenajate atât bucătăria, cât și camera asistentelor. Pentru reabilitare a fost nevoie de nouă luni de muncă, totul fiind realizat de voluntari. Oamenii și-au dedicat timpul pentru acest proiect, aici lucrând peste 200 de persoane. Banii pentru reabilitare, aproximativ 100.000 de euro, au venit din sponsorizări.
Renovarea a fost supravegheată atent de Ioana Vârtosu, fondatorul Asociației „Școala Mamei Junior”, care este și inițiatorul proiectului. Ea a povestit că, la început, și-a propus să renoveze doar un salon, care să poată fi folosit ca exemplu pentru o viitoare reabilitare, dar a decis să continue. Alături de ea au venit o mulțime de voluntari, unii doar pentru o jumătate de oră, alții pentru sute. Un mare ajutor a venit și din partea Penitenciarului Timișoara, care a adus 12 persoane la Spitalul „Victor Babeș” pentru a lucra. „Nu este nici primul, nici ultimul spital în care ne oferim disponibilitatea de a îmbunătăți condițiile de muncă și de cazare pentru personal și pentru pacienți. Printre beneficiari suntem noi, familiile noastre, persoanele private de libertate, rudele acestora. (…) Absolut toți cei care au participat la aceste activități au venit pe bază de voluntariat”, a declarat chestorul Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timișoara.
Ioana Vârtosu a povestit, emoționată, că lucrările nu au decurs ușor, dar în final, tot efortul a meritat. „A fost greu și au fost multe ore și multă oboseală, uneori am și cedat… Cel mai mare impediment a fost lipsa banilor, (…) Voluntariatul devine o recompensă la final, munca nu este degeaba și de aceea și voluntarii au venit aici, să vadă rezultatul muncii lor. (…) Au fost doamne care au venit aranjate, cu unghiile făcute, dar nu au plecat așa. Însă nu au regretat nicio secundă, pentru și-au dat seama că munca lor contează”, a declarat Ioana Vârtosu. La evenimentul de lansare au fost prezente zeci de persoane, atât angajați ai spitalului, cât și voluntari care s-au implicat în realizarea proiectului. De asemenea, reinaugurarea a fost difuzată live pe internet pe un website dedicat mămicilor.
Invalid Displayed Gallery
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…