Categories: Politicieni

Macovei la Timisoara: Ponta trebuie sa plece!

Europarlamentarul Monica Macovei s-a aflat sâmbătă, la Timișoara, pentru a lansa filiala de Timiș a Asociației M10, pe care o conduce. Inevitabil discuția a ajuns și la Victor Ponta, iar fosta PDL-istă susține că România va avea foarte mult de pierdut în cazul în care premierul nu va demisiona.

Monica Macovei a discutat, sâmbătă, despre scandalul în care este implicat Victor Ponta. Europarlamentarul a spus la Timișoara că îi cere premierului să demisioneze. După cum se știe, în dimineața zilei de vineri s-a început urmărirea penală a lui Victor Ponta, prim-ministrul fiind cercetat pentru 17 infracțiuni precum fals în înscrisuri, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală. Chiar dacă încă nu s-a stabilit că social-democratul este într-adevăr vinovat, Macovei susține că acesta nu mai poate reprezenta România. „I se întâmplă ceea ce este firesc, dacă a greșit trebuie să plătească în sensul că va fi anchetat ca oricine altcineva. Dar când ești premier, evident că răspunderea ta este mai mare, tu reprezinți România și înăuntru, și în afaraei și trebuie să-ți dai demisia. Eu îi cer demisia, de ieri dimineață i-am cerut-o de câteva ori. Nu există dreptul de a fi prim-ministru! Există dreptul de a nu fi arestat ilegal, dar nu există dreptul de a fi prim-ministrul, nu are ce să invoce. Orice dubiu asupra unui membru al Cabinetului, trebuie să ducă la plecarea acestuia din Cabinet. În Guvern trebuie să fie doar membrii cu cea mai mare integritate. E simplu și clar, trebuie să plece! (…) Nu ne interesează ce va spune Camera Deputaților! Ne interesează că avem un premier suspectat de conflict de interese, de fraudă, de fals și așa mai departe. Deci nu poți să continui să fii prim-ministru”, a declarat europarlamentarul. Macovei a mai spus că dacă Ponta nu părăsește funcția de prim-ministru, România riscă să nu mai intre în spațiul Schengen: „România ar avea de pierdut. Toți am avea de pierdut credibilitate. Tot el o să răspundă și pentru că nu am intrat în Schengen, împreună cu Șova”.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago