Categories: Zâmbete amare

Mineriada „Saving Mr. Copy-paste!”

Trebuie să fi fost tare înduioșător momentul de la finalul Conferinței municipale a PSD Timișoara de vineri seara, atunci când s-a cerut susținerea necondiționată a de acum încolo penalului Victor Ponta. Și nu oricum, ci toți delegații au fost puși să voteze această susținere. Deci, înainte de-a sărbători Epic victoria din alegeri, liderii PSD Timișoara, dar și ai organizației județene, s-au gândit și la cel care – pentru mulți – le-a fost și tată și mumă și chiar prieten. Acum din punct de vedere pragmatic ce înseamnă această solidaritate, mai greu de spus. Se vor încolona de fiecarea dată în spatele lui Ponta când acesta va merge la DNA? Dacă – Doamnne ferește! – în urma unui proces, acesta va fi obligat să-și schimbe domiciliul, îl vor urma? Așa, din solidaritate! Sau vor lua cu asalt DNA-ul și o vor linșa pe Codruța Kovesi care – nu-i așa? – a dat o lovitură de stat? Oare nu așa spun „ciutacii”, „ciuvicii”, „gâzii” și alți argați ai pușcăriașului Felix, penalului Ghiță, dar și ai infractoarei Nuți?

Bine, nu doar PSD-iștii timișeni și-au arătat solidaritatea cu primul penal al țării. Alții s-au ucat în „Merțanele” și BMW-urile din dotare și au luat calea Bucureștiului, Să fie alături de el, neprihănitul și mult-iubitul, fără de care România poate nici n-ar mai exista. Ca într-o veritabilă „mineriadă” PSD-istă împotriva „ticăloșilor” de la DNA. Scriam zilele trecute de nemaivăzutul „Jihad” pe care Victor Ponta, PSD și câteva trusturi de presă l-au pornit împotriva Justiției. Ziua de vineri dezleagă și misterul acestui asalt. E imposibil ca Ponta să nu fi știut ce i se va întâmpla. De aceea și acel desant anti-justițiar, tocmai pentru a se putea ulterior autovictimiza. „N-a spus Ponta că DNA nu e bun? A spus. Cum a zis-o, l-au și înhățat procurorii, sărăcuțul de el!”. Simplu, nu-i așa?

În afara tâmpeniei cu lovitura de stat, un alt cuvânt a stat pe buza tuturor pesedeilor și apropiaților lor: „coincidență”. Vezi Doamne, l-au săltat chiar în ziua în care PNL a depus moțiunea de cenzură. Puțin exercițiu de imginație acum. Dacă îl luau săptămâna viitoare? „Aha, coincidență, l-au luat chiar înainte de votarea moțiunii”! Dacă îl luau peste două săptămâni? „N-au reușit cu moțiunea, acum folosesc DNA împotriva lui Ponta.” Dacă era acum un an? „Aha, îl i-au în campanie electorală ca să-l facă președinte pe Iohannis, omul serviciilor!” Dacă îl săltau după alegeri? „Nu le-a ajuns că i-au furat președinția lui Ponta, acum îl bagă și la închisoare!”. Deci când putea fi luat la întrebări domnul Ponta pe numele căruia au fost reținute vreo 20 de infracțiuni de corupție? Așa, ca să nu se găsească vreo „coincidență”? Pe 30 februarie? Sau o lăsau pentru Calendele grecești? Mai dă-o în mă-sa de Justiție, chiar pe toți infractorii trebuie să-i ia?!

Altfel, e greu de înțeles de ce PSD se agață cu atâta disperare de un plagiator, mitoman, iar acum suspect și de fapte mari de corupție. De ce vrea neapărat să se îngroape împreună cu Ponta. Nu era mai simplu să-l înlocuiască pe Ponta? Din milioane de membri competenți sau mega-competenți cât numără acest partid, chiar nu se putea găsi unul mai de Doamne ajută să conducă guvernul? Că nici liberalii nu-s pregătiți să preia guvernarea. Că Ponta nu vrea să demisioneze e clar. Faptul că a promis că va demisiona în momentul în care va avea dosar penal, iar acum se face că plouă, este doar o altă miciună, nimic mai mult. Cea cu numărul 1.427.245, cu o eroare de plus sau minus 3%. Doar se știe că „Dottore” minte precum respiră și respiră precum minte. Că i se rupe de faptul că bagă țara în criză politică de asemenea nu-i de mirare. Oare ce tupeu va avea să meargă la întâlniri internaționale, după ce dimineața mai trece pe la DNA? Dar e greu de înțeles de ce mai-marii PSD nu închid mai repede criza, sacrificându-l pe Ponta, dar salvând partidul. Că nu le pasă de țară ne-am prins. Dar nici de dragul lor partid nu le mai pasă? Că României doar asta-i mai lipsea, că în rest le are pe toate: un premier penal.

P.S. Cum se mai învârte roata și ale așează pe toate! Dacă Ponta era luat pe sus cu plagiatul lucrării de doctorat, probabil ulterior avea o reținere să mai tragă la copy-paste facturile din dosarul actual. Dar când vezi că merge să tragi la „Xerox” a lucrare, nu te mai împiedici în niște facturi.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

53 de minute ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

58 de minute ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

3 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

3 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

4 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

4 ore ago