Canalizarea nu mai este un vis foarte îndepărtat al locuitorilor din Sînandrei. Primarul Claudiu Coman a început demersurile pentru realizarea acestui obiectiv, iar primul pas a fost aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară.
Primarul comunei Sînandrei are planuri mai mari: Claudiu Coman vrea să lase lucrurile în bună orânduială la finalizarea mandatului. Una dintre priorități este sistemul de canalizare, iar primii pași deja au fost făcuți, comuna intrând în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. „Cea mai mare investiție pe care mi-o doresc este canalizarea. Pentru aceasta s-a luat decizia în consiliul local, în unanimitate, și am dat proiectul la Aquatim. Astfel, vom ajunge și noi la acea masă de la care am lipsit până acum. Toată lumea ne critica pentru asta pentru că, dacă nu suntem prezenți la discuții, nu putem fi ajutați. Aquatim a derulat un program pe fonduri europene în valoare de 150 de milioane de euro, care a vizat comunele mari, cu peste 2.000 de locuitori. Noi corespundeam, dar pentru că nu eram în parteneriat cu Aquatim, nu ni s-au alocat bani. Acum lucrurile se vor schimba. Pe exercițiul financiar 2014 – 2020 trebuie să reușim”, a declarat Coman. Punerea în practică a proiectului depinde însă de mai mulți factori. „Trebuie să ne ajute puțin și Guvernul României, cu alocarea unor sume. Trebuie să ne ajute și cei de la Aquatim, și consiliul județean. (…) Să putem să dăm canalizarea la Aquatim nu înseamnă că investiția care se face nu rămâne a noastră, rămâne… este a consiliului local. Noi doar delegăm atribuțiile către ei, pentru că sunt specializați”. Concret, pentru realizarea canalizării în Sînandrei, Covaci și Carani este nevoie de aproximativ 10 milioane de euro.
În ultima perioadă, în comună au fost finalizate și alte proiecte. Printre acestea, unul pur… estetic, care a presupus montarea unor jardiniere cu flori pe toți stâlpii de iluminat. Pentru a păstra localitatea cât mai curată au început să se dea și amenzi celor care nu-și îngrijesc spațiile din fața caselor. Din acest an, Sînandreiul beneficiază și de un sistem de supraveghere video. Nu în ultimul rând, s-au asfaltat 11 kilometri de drum, atât în Sînandrei, cât și în Covaci și Carani. Mai mult, s-au pavat în jur de 15 kilometri de străzi din cele trei sate, restul fiind pietruite. În viitorul apropiat, Claudiu Coman susține că se va concentra asupra pavării trotuarelor din comună și din satele aparținătoare.
Biblioteca UPT a găzduit vineri 15 noiembrie 2024, conferința „Translation and Usability”, organizată de Direcția…
Gestionarea deșeurilor este o prioritate pentru actuala administrație a comunei Mioşniţa Nouă. Noua conducere a…
Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara și Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” organizează,…
Societatea Delgaz Grid anunță că se va opri furnizarea gazului natural, în orașul Deta și…
Noi experiențe inedite pentru toată familia au loc în acest final de săptămână în Iulius…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 16.11.2024, unde se vor executa reparaţii…