Categories: Administratie

Canalizarea, prioritatea zero a Primariei Sinandrei

Canalizarea nu mai este un vis foarte îndepărtat al locuitorilor din Sînandrei. Primarul Claudiu Coman a început demersurile pentru realizarea acestui obiectiv, iar primul pas a fost aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară.

Primarul comunei Sînandrei are planuri mai mari: Claudiu Coman vrea să lase lucrurile în bună orânduială la finalizarea mandatului. Una dintre priorități este sistemul de canalizare, iar primii pași deja au fost făcuți, comuna intrând în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. „Cea mai mare investiție pe care mi-o doresc este canalizarea. Pentru aceasta s-a luat decizia în consiliul local, în unanimitate, și am dat proiectul la Aquatim. Astfel, vom ajunge și noi la acea masă de la care am lipsit până acum. Toată lumea ne critica pentru asta pentru că, dacă nu suntem prezenți la discuții, nu putem fi ajutați. Aquatim a derulat un program pe fonduri europene în valoare de 150 de milioane de euro, care a vizat comunele mari, cu peste 2.000 de locuitori. Noi corespundeam, dar pentru că nu eram în parteneriat cu Aquatim, nu ni s-au alocat bani. Acum lucrurile se vor schimba. Pe exercițiul financiar 2014 – 2020 trebuie să reușim”, a declarat Coman. Punerea în practică a proiectului depinde însă de mai mulți factori. „Trebuie să ne ajute puțin și Guvernul României, cu alocarea unor sume. Trebuie să ne ajute și cei de la Aquatim, și consiliul județean. (…) Să putem să dăm canalizarea la Aquatim nu înseamnă că investiția care se face nu rămâne a noastră, rămâne… este a consiliului local. Noi doar delegăm atribuțiile către ei, pentru că sunt specializați”. Concret, pentru realizarea canalizării în Sînandrei, Covaci și Carani este nevoie de aproximativ 10 milioane de euro.

În ultima perioadă, în comună au fost finalizate și alte proiecte. Printre acestea, unul pur… estetic, care a presupus montarea unor jardiniere cu flori pe toți stâlpii de iluminat. Pentru a păstra localitatea cât mai curată au început să se dea și amenzi celor care nu-și îngrijesc spațiile din fața caselor. Din acest an, Sînandreiul beneficiază și de un sistem de supraveghere video. Nu în ultimul rând, s-au asfaltat 11 kilometri de drum, atât în Sînandrei, cât și în Covaci și Carani. Mai mult, s-au pavat în jur de 15 kilometri de străzi din cele trei sate, restul fiind pietruite. În viitorul apropiat, Claudiu Coman susține că se va concentra asupra pavării trotuarelor din comună și din satele aparținătoare.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago