Arhiva pentru eticheta: canalizare

Locuitori din Giarmata racordați ilegal la sistemul de canalizare

Locuitori din Giarmata racordați ilegal la sistemul de canalizare

Polițiștii locali și pompierii voluntari din Giarmata au făcut marți seara verificări ale sistemului de canalizare de pe străzile Nouă și Viilor din comună. Potrivit primarului Claudiu Mihălceanu, s-au identificat câteva locuințe racordate ilegal la sistemul central de canalizare, iar proprietarii vor primi amenda maximă pentru deversare ilegală a dejecțiilor. „Vor exista verificări și pe

ghiroda canalizare

Demarează lucrările la extinderea reţelei de canalizare în comuna Ghiroda. Valoarea proiectului este de peste 20 de milioane de lei

Proiectul “Extindere rețea de canalizare menajeră în localitățile Ghiroda și Giarmata-Vii” a intrat în linie dreaptă. Şi asta după ce, săptămâna trecută, s-a emis ordinul de începere a lucrărilor și, din acest moment, executantul trece la treabă. Valoarea totală a proiectului este 20.645.675,62 lei. Lungimea totală a reţelei de conducte este de 24.103 metri. Durata

Aquatim se pregateste de investitii de aproape 200 de milioane de euro in Timis

Aquatim încheie un an în care a pus accentul pe regionalizare și se pregătește să acceseze fonduri europene de aproape 200 de milioane de euro. Asta înseamnă sute de kilometri de rețele de apă, stații de pompare și de epurare, care se vor adăuga investițiilor masive făcute până acum în județ.

aquatim

Aquatim a lucrat din greu pe fonduri UE in Timis: modernizari in 12 localitati, retele extinse si statii noi

Aproximativ 118 milioane de euro, cea mai mare parte fonduri europene nerambursabile! Acestea este suma pe care Aquatim a folosit-o în perioada 2007/2013 pentru extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș. S-a lucrat în 12 localități.

Din groapa in groapa, pe Intrarea Plantelor! Primaria asteapta soarele / FOTO

Au săpat, au lucrat, au astupat în doi peri și… au plecat. În urma muncitorilor a rămas o stradă pe care, dacă plouă, două zile mai târziu, apa băltește încă în gropile uriașe. Se întâmplă pe Intrarea Plantelor, pe un drum pe care părinții își duc și copiii la grădiniță. Reprezentanții primăriei anunță că se va interveni de îndată ce vine vremea bună.

Zeci de tone de nisip si deseuri, spalate de ploaie din reteaua de canalizare a Timisoarei

Ploile torențiale de săptămâna trecută au… stabilit adevărate recorduri la stația de epurare a Timișoarei. Zeci de tone de deșeuri și nisip a fost aduse acolo de apele dezlănțuite. Aquatim face un apel la timișoreni, să nu mai arunce scânduri și tot felul de alte obiecte în rețeaua de canalizare.

Strada Constantin Prezan

La jumatatea lui decembrie se termina santierul de pe Lidia

Timișorenii care locuiesc pe strada Mareșal Constantin Prezan au toate șansele ca, de sărbătorile de iarnă, să poată circula, din nou, normal. Lucrările de canalizare începute în primăvară vor fi terminate în cel mult trei săptămâni, după cum susține primarul Nicolae Robu.

Strada Constantin Prezan

Santierul de pe Lidia a avansat in sapte luni 50 de metri, dar acum merge „exceptional”

La șapte luni de la începerea lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare de pe strada Mareșal Constantin Prezan (fostă Lidia), a pornit practic lucrul! Societatea spaniolă care a câștigat licitația a „reușit” să deschidă șantierul pe… 50 de metri. Firma care a subcontractat acum lucrarea pare să se descurce mai bine.

In Fabric, ca-n ghetou: case care stau sa cada si latrine in curte / FOTO

Cu toaleta improvizată în fundul curții, fără apă curentă și canalizare – așa se locuiește, în anul de grație 2014, în unele case din zona Fabric. Alte imobile, aflate și ele în proprietatea municipalității, stau să cadă, cu fațade descărnate și acoperișuri improvizate. E constatarea viceprimarului Traian Stoia, după o incursiune în zona Pieței Traian. Soluții nu prea sunt, fiindcă… nu sunt bani!

Caritate si prietenie: Rotary Cetate vrea sa ajute 27 de scoli

Apă curentă pentru copiii care învaţă în şcoli izolate. Aceasta este dorința membrilor clubului Rotary Cetate Timişoara, care organizează, sâmbătă seară, balul „Charity and Friendship”. Banii strânşi în urma evenimentului vor fi folosiţi pentru a asigura condiții mai bune copiilor din 27 de unităţi de învăţământ din mediul rural.

Se scumpeste apa rece

Societatea Aquatim crește prețurile astfel: de la 2,28 lei la 2,66 lei pe metru cub (fără TVA) pentru alimentarea cu apă, respectiv de la 2,08 lei la 2,64 lei pe metru cub (fără TVA) pentru serviciul de canalizare. Majorarea intră în vigoare de la 1 august.

Top