Categories: SocialUltima ora

Demisia, Dorel Cojan! Pe motiv de paranghelie pe scarile Catedralei! / FOTO

Directorul Poliției Locale, Dorel Cojan, ar trebui să-și dea demisia. Pe Facebook a apărut, joi, un grup care solicită exact acest lucru, după ce au apărut niște fotografii cu o nuntă de romi de la Catedrală, la care participanții… beau cu tupeu bere chiar pe treptele lăcașului de cult. Primarul Robu vrea ca petrecăreții să fie identificați măcar după poze și amendați.

O paranghelie desfășurată la finele săptămânii trecute și începută în fața Catedralei Mitropolitane a stârnit reacții puternice în rândul timișorenilor. Fotografiile cu romii cu caleașcă și limuzină care beau bere pe treptele Catedralei, realizate de Bogdan Constantinescu, au enervat atât de tare oamenii, încât, joi, pe Facebook, a apărut un grup care cere demisia directorului Poliției Locale, Dorel Cojan. Inițiatorul acestuia este Corneliu N. Vaida. „Bogdan Constantinescu a făcut o serie de fotografii care imortalizau o nuntă de țigani (da, țigani – nu romi!) care au ajuns să transforme treptele Catedralei Mitropolitane din Timișoara în birt! Toate astea, la nici 100 de metri de primărie și într-un loc unde patrularea poliției locale ar trebui să fie intensă! Constatând haosul și incapacitatea Poliției Locale de a stăpâni infracționalitatea stradală din Timișoara, solicităm demisia urgentă a directorului Poliției Locale Timișoara – Dorel Cojan! Pentru cine a uitat, în 17 Decembrie 1989, pe aceste trepte a curs sânge de martir!”, este descrierea grupului.

Conform reprezentanților Poliției Locale, organizatorii nunții au fost amendați cu 400 de lei, deoarece nu aveau aviz de la Comisia de Circulație a PMT pentru a circula cu o caleașcă trasă de cai! Agenții s-ar fi sesizat din oficiu asupra situației. Dorel Cojan este director al Poliției Locale din ianuarie 2014. El ocupă acest post fără concurs, pe baza unei dispoziții a primarului Nicolae Robu și în urma unui aviz de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Edilul a declarat că este foarte mulțumit de felul în care funcționează Poliția Locală în mandatul lui Cojan. Agenții au fost trimiși să păzească palmierii, jardinierele de pe Podul Michelangelo sau pasajul subteran. Ei n-au reușit însă să vadă hoții care, acum câteva săptămâni, au furat, din zona centrală, nu mai puțin de trei statui de bronz. (Foto: Bogdan Constantinescu)

UPDATE: Primarul Nicolae Robu a fost uimit să vadă imaginile cu romi bând bere pe treptele Catedralei. Totuși, edilul spune că nimeni nu a făcut vreo sesizare la 112, iar când au ajuns polițiștii locali acolo nu era nicio sticlă în „peisaj”. „Nu a existat nicio sesizare că se întâmplă ceva, că are loc un eveniment acolo. În momentul în care au fost polițiștii locali, nu era alcool, nu era paranghelie în desfășurare, ci au văzut caleașca și au dat o amendă de 400 de lei, maximul prevăzut de lege. Dacă ar fi fost sesizați mai devreme,puteau să intervină pe alte teme. Pe de altă parte, se pare că nici Poliția națională, nici Jandarmeria nu au fost sesizate, și atunci evident că nu ai peste tot oameni care să vadă în fiecare clipă ce se întâmplă”, ne-a declarat edilul. Acesta vrea ca romii să fie identificați după fotografii și, dacă legea permite, sancționați. „Este inadmisibil ce fac acești indivizi, este absolut inadmisibil. O să cer să văd ce se poate face în continuare, chiar după ce s-a consumat evenimentul, pentru că măcar o parte dintre ei pot fi identificați și cred că se pot găsi temeiuri legale pentru a fi sancționați”, mai spune Robu. Pentru că în câteva săptămâni va începe cu adevărat sezonul parangheliilor în Timișoara, primarul are un sfat pentru organizatorii lor. „Vreau s-o spun răspicat: voi face personal sesizări, şi către Jandarmerie, şi către Poliţia Naţională, voi da dispoziţii Poliţiei Locale în primul rând, să intervină la orice manifestare în afara legii. Vor să facă nunţi – nu-i nicio problemă, e plin de restaurante, de pensiuni în jurul Timişoarei, să meargă acolo să facă manifestări în stilul lor caracteristic. Pe raza oraşului pot să facă nuntă ca orice cetăţean într-un local închis, fără să producă gălăgie şi deranj pentru cei din jur”, a mai afirmat acesta.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

8 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

8 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

9 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

14 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

14 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

15 ore ago