Categories: Social

Garda de Mediu: substantele care produc mirosul neplacut de la Continental sunt in limitele impuse

Mirosul neplăcut care provine de la Continental nu mai este o noutate pentru timișoreni. Totuși, reprezentanții Gărzii de Mediu, spun că substanțele care produc mirosul sunt în limitele impuse. Vestea bună este că deranjul olfactiv ar putea dispărea datorită unor proiecte ale companie.

Timișorenii care locuiesc în apropierea Continentalului s-au plâns în repetate rânduri de mirosul neplăcut pe care trebuie să-l suporte zilnic. Deși le dau dreptate, reprezentanții Gărzii de Mediu spun că nu se poate face nimic în acest sens, pentru că mirosul nu se poate măsura. De asemenea, substanțele care produc mirosul sunt în limitele acceptate. “Ăsta este adevărul, miroase și nu contestă nimeni și pe aria de mix, unde se produce cauciucul. Ei sunt în curs de finalizare pe sfârșitul anului a două investiții de 10,5 milioane de euro, este o sumă, eu zic, specialiștii spun că finalizarea lor va lămuri problema cu mirosul. Mirosul este o problemă, dar se fac monitorizări și se fac în continuare, în special la compușii organici volatili care produc miros, măsurătorile făcute de laboratoare acreditate nu au fost depășite niciodată, nici acum nu sunt. Mirosul nu se măsoară, substanțele care produc mirosul sunt în limitele acceptate. Avem foarte multe sesizări pe problema aceasta, mai ales în anumite perioade, în funcție de vreme, la inversiunea termică, când circulația aerului vine de sus în jos și atunci se simte mirosul, nimeni nu neagă acel miros”, a declarat Gelu Cădariu, comisar Serviciul Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu.
Din punctul de vedere al Gărzii de Mediu lucrurile sunt în regulă atât la Continental, cât și la majoritatea celorlalte fabrici din oraș. „Deja de atâta timp companiile mari sunt în regulă, au trecut 25 de ani , unele chiar funcționează de atunci, nici nu sunt nereguli mari, care să ducă la sancționare. Ei trebuie să respecte prevederile de mediu, toate sunt autorizate, poate mai sunt unele scăpări accidentale, de exemplu că nu și-au făcut monitorizări care sunt impuse pentru poluanții pe care îi elimină, în apă, în atmosferă. Sau nu își plătesc toate datoriile ce le revin la Fondul pentru Mediu”, a concluzionat Cădariu.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

17 minute ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

21 de minute ago

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

O oră ago

Întreruperi programate la furnizarea apei spre sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Timiş

Vineri, 26 aprilie, între orele 10-12 vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a…

O oră ago

Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling

Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor…

2 ore ago

Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului

În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind…

2 ore ago